Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa Del Rey: Kínkeserves nap a kupában

A Copa Del Rey ma este nem tartogatott számunkra sztárcsapatokat, helyettük inkább a kicsik birkóztak meg a továbbjutásért.

laliga112-1024x6303

A Getafe mérkőzése már csak formalitás volt ma este, hiszen hazai pályán 3-0-ra intézték el az Eibart korábban. Ennek szellemében nem is tették oda magukat olyan vehemenciával a csapatok, mintha ez egy bajnoki meccs lenne. Az összkép viszont így sem változott sokat. A Getafe vendégként is dominált, és bebizonyította, hogy egyértelműen a jobbik csapat jut tovább. Az első félidő félidőben sikerült is eldönteniük a találkozót, Vigaray és Castro találataival. A túloldalról csak egy becsületgólra futotta: a nyolc perce csereként beálló Piovaccari tizenegyesből volt eredményes.

A Getafe mellett szintén továbbjut az Espanyol együttese is. Az odavágón a barcelonai csapat diadalmaskodott, így az Alavesnek oda kelett tennie magát a továbbjutás érdekében, de mind hiába. Az Espanyol pont annyit adott bele amennyit kellett, és Morilla találatával még a győzelmet is megszerezte. A két elsőosztályú gárda kellemesen végigszenvedte a mai estét, a Levante viszont már nem volt ilyen könnyű helyzetben. Az Albacete otthonában csak egy döntetlenre futotta az első találkozón, így legalább hazai pályán illett volna valamit mutatni az alsóbb osztályú ellenféllel szemben. Nem sikerült. A Levante nem lehet büszke ma esti, meg úgy egyáltalán az idei teljesítményére sem. Nem sikerült gólt elérni, és otthon is csak egy döntetlent tudnak felmutatni.

Eibar – Getafe 1:2
G: Vigaray (22.), Castro (34.), Piovaccari (54.- büntető)

Espanyol – Deportivo Alaves 1:0
G: Morilla (65.)

Levante – Albacete 0:0
G: