Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Juve 2014 bajnoka

A Juventus csapata győzelmével biztossá tette, hogy a 2015-ös évet a tabella élén kezdik. 

 

Tévez volt az első gólszerző - Forrás facebook.com

Tévez volt az első gólszerző – Forrás facebook.com

Cagliari – Juventus: 1-3
G: Rossettini (65.) ill. Tévez (3.), Vidal (15.), Llorente (50.)
Cagliari: Cragno – Balzano, Rossettini, Ceppitelli, Capuano – Benedetti (Donsah 46.), Avelar, Ekdal – Conti, Cossu, Ibarbo (Rangel 75.)
Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Chiellini, Ogbonna, Evra – Vidal, Pirlo, Marchisio – Pereyra (Padoin 80.) – Tévez, Llorente (Morata 73.)
Sárga: Rossettini (33.), Capuano (49.), Avelar (69.), Ceppitelli (90+2.) ill. –

A 3. percben máris szükség volt Cragnora, Llorente fejesét tolta szögletre a kapus. A pontrúgással azonban nem tudtak mit kezdeni a szigetlakók, Chiellini kísérlete a kapusról pont Tévez elé került, aki közvetlen közelről nem hibázott. A 9. percben akár válaszolhatott is volna a Cagliari, Ekdal fejesénél kellett észnél lennie Buffonnak. A 15. percben Vidal megduplázta a vendégek előnyét, 25 méterről csavart gyönyörűen a kapu, Cragno teljesen lecövekelt. Fél óra elteltével a hazaiak részéről ismételten Ekdal veszélyeztetett, de első kísérletét Llorente blokkolta, a második meg elhalt Buffon kezei közt. A 40. percben Avelar beadása pattant le Lichtsteinerről, nem sokkal ment el a labda a kapu felett. A 42. percben Avelar került nagy helyzetbe, rosszul célzott, és lövése csúnyán mellé ment.
A második félidőben Ekdal kis híján eredményes volt, lövése lepattant Marchisioról, így a labda centikkel elkerülte a kapufát. A kihagyott helyzet megbosszulta magát, Llorente vette át Pirlo zseniális passzát, majd tekerte el Cragno mellett, be a kapuba. A 62. percben megint helyzetbe került a spanyol óriás, ezúttal Evra beadását fejelte kapura, de Cragno védeni tudott. 3 perccel később szépített a Rossoblu, Rossettini fejelt a kapuba Cossu beadását. A 69. percben Avelar is gólt szerzett, de a bíró érvénytelenítette a találatot egy akció közben elkövetett szabálytalanságért. A 77. percben Lichtsteiner lövése vágódott le a védőkről, ami így kis híján a kapuban kötött ki. A 87. percben Avelar majdnem megszerezte csapata második gólját, amikor már csak Buffon állt vele szemben a kapu mellé lőtt.

Tereh Balázs