Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Csak” két góllal nyert a Napoli

Több helyzetet is elpuskázott, de így is simán diadalmaskodott Nápoly büszkesége.

Napoli - Parma

Napoli – Parma: 2-0
G: Zapata (19.), Mertens (30.)
Napoli: Rafael – Maggio, Henrique, Britos, Ghoulam – Lopez, Gargano – Callejón (Jorginho 78.), Hamsik, Mertens (De Guzman 65.) – Zapata (Higuaín 70.)
Parma: Mirante – Santacroce (Pedro Mendes 76.), Lucarelli, Paletta, Gobbi – Mauri, Galloppa (Lodi 58.), Acquah – Paladino, Cassano, De Ceglie (Rispoli 46.)

Nem kellett sokat várni az első lehetőségre, Callejón került lövőhelyzetbe a tizenhatoson belül már a 4. percben, azonban csúnyán fölé durrantott. Negyedórával később viszont már nem volt kegyelem, Maggio beadását Zapata váltotta gólra, így megszerezte a vezetést a hazai együttes. A 25. percben aztán veszélyeztettek a vendégek is, Cassano lövése kerülte el nem sokkal a kaput. Fél óra elteltével a Callejónnal szemben elkövetett szabálytalanságért a bíró – teljesen jogosan – büntetőt ítélt. Mertens be is lőtte a megítélt tizenegyest a kapu jobb oldalába, hiába ért bele Mirante. A 36. percben Britos növelhette volna tovább az előnyt, de pontatlanul célzott, így fejese főlé szállt.
A második játékrészt is a Partenopei kezdte jobban, az 57. percben Miranténak kellett közbeavatkoznia Zapata lövésénél. 4 percre rá Callejón is közel járt a gólszerzéshez, de a kapu mellé lőtt ordító helyzetben. A 72. percben kis híján összejött a szépítés a vendégeknek, Lodi forgácsolta szét a bal kapufát. 1 perccel később majdnem ráfizetett a Parma a kihagyott helyzetre, Mirante mutatott be bravúrt Higuaín tizenhatosról leadott lövésénél. A 80. percben az argentin csatár újra próbálkozott, ezúttal egy beadásra érkezett jól, azonban a lövése centikkel elsuhant a kapufa mellett. A hosszabbításra még maradt Miranténak egy bravúrja, hogy csak kettő legyen a különbség, Hamsik kísérletét hárította.

Tereh Balázs