Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol Kupa: A Malaga simán, a Bilbao nehezen jutott a legjobb 16 közé

A Spanyol Király – Kupa legjobb 16 közé jutásáért küzdöttek a hét közben a csapatok, és mindkét esélyesebbnek vélt csapat tovább is jutott.

ontd-football.livejournal.com

ontd-football.livejournal.com

Athletic Bilbao – Alcoyano 1-0 (1-0); Továbbjutott: Athletic Bilbao, 2-1-gyel.
G: Viguera (38′) ill. –

A Bilbao nehézkesen lépett túl a harmadosztályú Alcoyanon, de a lényeg, hogy megvan a továbbjutás. Az idegenbeli 1-1-es eredmény után kínkeservesen szenvedte ki a a baszk csapat a legjobb 16 közé jutást. A hazaiak uralták végig a mérkőzést és megérdemelten nyertek, de benne volt a mérkőzésben az is, hogy a vendégek találnak gól, és esetleg tovább is jutnak. Az egyetlen gólt Viguera szerezte, aki ezzel talán megerősítheti helyét a kezdőben is…

Malaga – Deportivo La Coruna 4-1 (0-0); Továbbjutott: Malaga, 5-2-vel.
G: R. Santa Cruz (51′ 68′), Recio (59′), Camacho (90′) ill. H. Postiga (57′)

Ezen az összecsapáson is 1-1-el fejezték be az első mérkőzést a felek, mint a fentebb említett mérkőzésen. Azonban itt a hazai gárda könnyebben jutott tovább, bedarálva ellenfelét. Az első félidő is izgalmas volt, de akkor még nem esett gól, a másodikban viszont öt is. A paraguayi Santa Cruz kétszer is betalált, míg Camacho és Recio egyszer-egyszer, erre azonban csak Postigának volt válasza, így sima 4-1-re hozza a találkozót a hazai gárda. Azonban volt 1-1 is az állás, akkor azért volt egy kis félnivalója a Malaganak, de az egyenlítő találat után azonnal jött a válasz, majd a harmadik találat is, így nem sokáig rezgett a léc. A világoskékek ismét nyertek, és továbbra is remekformában vannak.

Szajevics Patrik