Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntött a Real Madrid a bércsökkentésről – HIVATALOS

A korábbi tervek szerint a Real Madrid együttesének alkalmazottai is elfogadták a bércsökkentés lehetőséget a mostani kényszerszünetre, hogy ezzel is segítsék a klub anyagi működését…

A Real Madrid csapata a szerda esti órákban tudatta, hogy a klub játékosai beleegyeztek a fizetéscsökkentésbe. A hivatalos közlemény szerint a “királyi gárda” labdarúgócsapatának, második számú együttesének és kosárcsapatának játékosai éves fizetésük 10 százalékáról önkéntesen lemondanak a koronavírus-járvány miatt. Amennyiben pedig nem sikerül folytatni a 2019-2020-as spanyol bajnoki (La Liga) idényt, úgy a juttatások 20 százalékáról mondanak le.

A játékosok részéről Sergio Ramos mutatta be a fél nézőpontját, a klubot pedig José Ángel Sánchez általános igazgató képviselte a tárgyalások során.

A Marca beszámolója szerint a klubnál örömmel fogadták a játékosok gesztusát, noha korábban például a világbajnok Toni Kroos nem támogatta az ötletet. Az önkéntes lemondással megtakarított 50 millió euró biztosítja, hogy a klub többi alkalmazottja továbbra is fizetése teljes egészéhez hozzájusson.