Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szabadon dönthet jövőjéről a Lyon sztárja! – sajtóhír

A francia bajnokság idő előtti lezárása alaposan átírta a forgatókönyvet a Lyon együttesénél. Nagyon nehéz helyzetbe kerültek, hiszen jövőre nem szerepelhetnek a nemzetközi porondon. A hírek szerint egyik legnagyobb sztárjuknak megengedték, hogy saját maga dönthet jövőjéről.

A topbajnokságok közül egyedül a Ligue 1 küzdelmeit zárták le idő előtt. A La Liga, a Premier League és a Serie A újrakezdésének időpontja is hivatalos már, miközben a Bundesliga küzdelmei már javában zajlanak. A francia bajnokság lezárásának egyik legnagyobb vesztese a kiesők mellett a Lyon gárdája, amely csupán így a 7. helyet kaparintotta meg. Ez a pozíció nem ér nemzetközi kupaszereplést, ami nagyban megnehezíti sztárjaik megtartását a következő szezonrra.

Korábban is lehetett már arról hallani, hogy Houssem Aouart több sztárcsapat is figyeli, ám a Lyon nem akarta még elengedni. A jelenlegi helyzetben viszont a L’Equipe értesülései szerint a vezetőség megengedte Aouar számára, hogy szabadon döntsön jövőjéről. A francia játékos már 4 éve erősíti a felnőtt csapatot, ez idő alatt pedig több, mint 130 meccsen lépett pályára.

Aouar ebben a szezonban összesen 37 találkozón kapott szerepet, amelyeken 9 gólt szerzett és 7 gólpasszt osztott ki. Szerződése 2023 nyaráig köti a Lyonhoz. Piaci értékét a mértékadó transfermarkt 50 millió euróra becsüli.