Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-sorsolás: újabb spanyol ellenfelet kapott a Manchester United

Az Európa-ligának a negyeddöntős mezőnye kialakult csütörtökön este, így meg is tartották a szokásos pénteki sorsolást a svájci Nyonban a további menetrendről…

(Photo by Kristian Skeie UEFA/UEFA via Getty Images)

Az El-ben a legjobb 8 közé bekerült a Manchester United (angol), a Juventus (olasz), az AS Roma (olasz), a Sevilla (spanyol), Bayer Leverkusen (német), Sporting CP (portugál), Feyenoord (holland), és az Union Saint-Gilloise (belga).

A sorsoláson nem csak a negyeddöntő párosításait húzzák ki, hanem a végleges menetrendet kialakítják, és nincs kiemelés, az azonos országból érkező csapatok is összekerülhetnek. A labdákat Gera Zoltán húzta ki, így a korábbi magyar válogatott játékos kezében volt a csapatok sorsa.

A negyeddöntő dátumai: április 13. és 20.
Az eldöntő dátumai: május 11. és 18.
A döntőt pedig május 31-én rendezik Budapesten, a Puskás Arénában

Rögvest elsőként a Manchester Unitedet húzta ki Gera, így hazai pályán kezdhetnek az angolok, a továbbjutásért a sorozat rekordbajnokával a Sevillával küzdhetnek meg, azaz egy újabb spanyol együttesen kell túljutnia a Vörös Ördögöknek. Ezt követően egy másik komolyabb párosítás alakult ki, a Juventus az Arsenalt kiejtő Sportinggal fog megmérkőzni az elődöntőért. A Ferencvárost legyőző Bayer Leverkusen a negyeddöntő meglepetéscsapatát, a Royale Uniont kapta. A negyedik párharc pedig az elmúlt év Európa-konferencialiga visszavágója, az AS Roma és a Feyenoord párharca lett.

Az elődöntőben a Manchester United – Sevilla, és a Juventus – Sporting párharc győztesei vívnak meg egymással a döntőért, míg a finálé másik résztvevője a Bayer Leverkusan – Royale Union, és a Feyenoord – AS Roma négyesből fog kikerülni.