Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Feszültség Egyiptomban, elmaradó túra

Az észak-afrikai országban tapasztalható belpolitikai feszültség kihat az edzőtáborozásra készülő Ligaválogatott programjára. A Magyar Labdarúgó Szövetség kockázatosnak tartja, így elmarad a túra.

Néhány napja adott hírt az mlsz.hu, hogy a magyar ligaválogatott Egyiptomban tölt egy hetet, ahol két mérkőzésen is pályára lép – az egyiptomi élvonalban szereplő El Gouna és az egyiptomi ligaválogatott ellen. A szövetség honlapján ma kora délután ezzel szemben arról tájékoztatnak, hogy a túra a belpolitikai helyzet feszültsége miatt elmarad.

Egyiptomban százezrek tüntettek/tüntetnek Mohamed Murszi államfő rendeletei és az alkotmánytervezet és az államfői jogok kiszélesítése ellen. Szombaton pedig Kairóban vonult utcára mintegy ötvenezer Murszi-párti tüntető. Várhatóan december közepén bocsátják szavazásra az új alkotmánytervezetet, így addig több megmozdulásra lehet számítani, amelyek nem biztos, hogy békések lesznek.

A szövetség vezetése konzultált a Külügyminisztériummal, miközben előkészítette az edzőtáborozást, ám a jelen helyzetet, és körülményeket megvizsgálva lemondta az edzőtábort.

A hétvégi forduló után ugyanakkor több játékos is kisebb-nagyobb sérülésről tájékoztatta Egervári Sándor kapitányt, aki a túra elmaradásának ismeretében a biztonsági tartalékoknak sem küldött meghívót.

Szerző: Gavalovits Sándor