Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája A csoport: Porto vagy PSG? Tét a csoportelsőség

Utolsó fordulójához érkezett a BL csoportszakasza. Az A jelű kvartettben már csak egyetlen nyitott kérdés maradt. Mégpedig, hogy a Porto vagy a PSG lesz a csoportelső. A Dinamo Kijev biztosan az Európa Ligában folytatja, míg pontot és gólt sem szerző Dinamo Zagreb biztosan búcsúzik.

Paris Saint-Germain (francia) – FC Porto (portugál) – tv.: Digi Sport 1
20:45, Parc des Princes, v.: Craig Thompson (Derek Rose, Alasdair Ross – Steve McClean, Kevin Clancy – skótok)

A legfontosabb mérkőzés következik mindkét együttes számára, hiszen a csoportelsősség a tét a mai találkozón. A hazaiak legutóbb a Nice-től szenvedtek vereséget a bajnokságban, míg a Porto a Braga ellen játszott, és kapott ki szintén. A hazaiaknál Mathieu Bodmer, Kevin Gameiro és Thiago Motta játéka kérdéses kisebb sérülés miatt.
A Portonál egyedül Maicon nem bevethető az egy hónappal ezelőtti bokasérülése miatt.

A statisztikában bízhat a PSG, hiszen eddigi öt hazai BL meccsén nem szenvedett vereséget, ha portugál együttessel futott össze, a Porto pedig a BL megnyerésekor, 2003/2004-ben három francia csapatot is kiejtett. Korábban a 2004/2005-ös szezonban találkozott a két együttes, akkor a Dragaoban 0-0-t játszottak a felek, Párizsban 2-0-ra a PSG tudott nyerni.

Az előző összecsapáson, október 3-án a Porto nyert 1-0-ra. Ha látványos csatára nem is, taktikai téren biztosan nagy lesz a küzdelem, hiszen a tét nem kicsi.

Dinamo Zagreb – Dinamo Kijev
20:45, Maksimir Stadion, v.: Stanislav Todorov (Ventsislav Gavrilov, Nikolay Angelov – Nikolai Yordanov, Georgi Yordanov – bolgárok)

A már biztos búcsúzó zágrábiaknak a becsület a tét, míg az ukránoknak tét nélküli a találkozó, lévén a harmadik helyet már megszerezték a csoportban.

A horvátok pénteken az NK Lokomotiva Zagreb ellen nyertek, míg a Kijev az Uzsgorod ellen nyert idegenben. A zágrábiaknál nem bevethető a jobb oldali középpályás, Ivan Peko, túloldalon egyedül Oleg Huszev játéka kérdéses, mert a hétvégén már a 26. percben le kellett cserélni, ugyanakkor Serhij Rybalka és Raffael vélhetően ott lesz a keretben.

A Dinamo Zagreb tavaly hatból hatszor szenvedett vereséget, ám akkor a 22 kapott gól ellenében hármat legalább szerzett, míg az idei kiírásban 13 kapott góllal szemben egyetlen egyet sem tudott rúgni. A horvát csapat lehet a harmadik olyan együttes a Deportivo (2004/05) és a Maccabi Haifa (2009/10) után, amelyik rúgott gól nélkül búcsúzik a BL-től.

Fordított pályaválasztással október harmadikán Kijevben az ukránok 2-0-ra verték meg a horvátokat. Ezúttal is hasonló lehet a forgatókönyv.

Gavalovits Sándor