Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája, B csoport előzetes; Vajon megtartja első helyét a Schalke, és marad második az Arsenal?

Egyetlen egy igazán fontos, nyitott kérdés maradt már csak a B jelű négyesben, a 6. fordulóra. A tavaszi folytatás szempontjából egyáltalán nem lényegtelen dolog, hogy ki hányadik helyen jut tovább, hiszen februárban a csoport elsők, egy másik csoport másodikjával csaphatnak össze. Ezért is hangsúlyos kiemelni, hogy az angol Arsenal sorsa ma este nem csak saját kezében van, hiszen jelenleg egy pontos hátrányban van a gelsenkircheni kék-fehér együttessel szemben.

2012. december 4. Kedd

Olympiakosz Pireusz – Arsenal 20:45
Helyszín: Pireusz, Stadio Georgios Karaiskakis
Mindkét klub a biztos tavaszi folytatás tudatában lép pályára görög honban. Persze a két dolog, az eddigi eredmények ismeretében nem feltétlenül fedi egymást. Ugyanis míg a vendég Ágyúsok a BL nyolcad döntőjében, addig Megyeri Balázsék ,,csak” az Európa Ligában folytathatják a nemzetközi kupaporondon. Apropó a korábbi Fradi kedvenc, Megyeri: a fiatal kapuvédő a szinte tétnélküli derbin talán játéklehetőséget kaphat, hiszen az utóbbi időben finoman szólva sincs agyonfoglalkoztatva, a rutinos lepkevadász, Roy Carrol mögött. A görögök egyébként gond nélkül jegelik a tehetséges portást, hiszen egyelőre az észak-írre sincs komolyabb panasz, ugyanis az OP kapta eddig a legkevesebb gólt a helyi pontvadászatban, sőt vezetik is a ligát, meggyőző, 10 pontos előnnyel.
De most térjünk vissza a Bajnokok Ligájára. A hazaiak eddig két győzelmet arattak, és háromszor kaptak ki, és az így megszerzett hat pont, bár az első két helyhez már kevés, a beragadt Montpelliervel szemben viszont bőven elég, így garantált a harmadik helyük. A vendég Arsenal pocsék formában van, a legutóbbi PL meccsükön, gyalázatos teljesítménnyel kaptak ki az Emiratesben, a Swansea együttesétől. A két klub az idei BL szezonban, a 2. körben csapott össze, akkor 3-1-es londoni siker született. A ma esi lesz hatodik összecsapásuk tétmérkőzésen, érdekesség, hogy az eddigi öt találkozásukkor mindig a vendéglátó győzedelmeskedett (magyarul három Ágyús, és kettő Olympiakosz diadal.)

Montpellier – Schalke 04 20:45
Helyszín: Montpellier, Stade de la Mosson
A hazaiak már régen elszálltak a harcból, ugyanis mindössze egyetlen pontot tudtak összekaparni öt kör alatt. Ez egy címvédő francia bajnoktól édeskevés, bár tény, hogy keretük a nyáron azért meggyengült, ugyanis legjobbjuk, Olivier Giroud az Arsenalba szerződött. A vendég Schalke a csoportelsőségre hajt, hiszen így, mint már fentebb vázoltuk, gyengébb ellenfelet kaphat, mint egy bombaerős, csoportelső, tesszük azt a Barcelona, a MU, esetleg a Bayern. A két egylet eddig első, és utolsó randevúja, az október 3-ai gelsenkircheni meccs volt, ahol 2-2-es eredmény született. A francia csapat a Ligue 1-ben sem remekel egyelőre, hiszen csak a 14. helyet bitorolják, a hétvégi bajnokijukon pedig a pár évnyi szünet után újra elsőségre hajtó Lyontól kaptak ki. A vendég kék-fehérek a 4. helyen állnak a Bundesligában, ám már most tetemesnek mondható, 13 pontos hátrányban vannak a nyáron felpumpált Bayern München mögött.
Az esélyekről még pár szó: valószínű, ahogy az előző fordulóban történt, hogy a Montpellier bár nem fog feltartott kézzel csatába menni, több olyan játékos is szóhoz juthat, aki nem túl rutinos, illetve eddig háttérbe volt szorulva. A Ruhr-vidékieknek szükséges a három pont, épp ezért valószínű is, hogy Huub Stevens a lehető legerősebb felállásban küldi ki pályára csapatát.

Szerző: Balogh József