Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légiósfigyelő: Szalai gól, Feczesin gólpassz

Örömünkre szolgál, amikor olyan remek teljesítményekről számolhatunk be, mint például Szalai Ádám gólja, és sokaknak libabőrt okozó gólöröme. Manapság persze annak is örülni kell, ha egy magyar labdarúgó alapember saját csapatánál, ugyanis sajnálatos módon azok sincsenek kevesen, akik perifériára vannak szorulva, mint Belgumban Juhász Roland, illetve Köteles László. Most pedig lássuk szerencsésebb honfitársaink hétvégi produkcióját!

Németország – Bundesliga
Két magyaros rangadót is játszottak a hétvégi fordulóban a németeknél. A Szalai Ádám fémjelezte Mainz gárdája fogadta a bajnokságot jól kezdő, ám mostanra leengedő Hannovert. A vendégeknél Huszti Szabolcs kisebb pihenőt kapott, miután fáradtságra panaszkodott. A Zenitből ,,hazatért” középpályás csak csereként lépett pályára a 69. percben, amikor még 1-1-re állt a derbi. Ám a találkozó slusszpoénját a hazaiaktól Szalai szállította, aki gyönyörű gólját eufórikus gólörömmel ünnepelte. A másik, hazánk fiai által képviselt rangadó, a mostanra ismét utolsó helyezett Fürth, és a Stuttgart összecsapása volt. A vendéglátóknál Stieber Zoltán, míg a látogatóknál Hajnal Tamás egyaránt a kezdő tizenegy tagja volt. A meccset végül a japán Sindzsi Okazaki gólja döntötte el a svábok javára.
FSV Mainz 05 – Hannover 96 2-1
Greuther Fürth – Vfb Stuttgart 0-1

Bundesliga 2.
Király Gáborék sajnos nem tudták elhozni a három pontot Aalenből, ám még így is feljebb tudtak jönni egy pozíciót, és már az 5. helyen állnak, bár 7 pontos lemaradásban vannak az osztályozóra ácsorgó Kaiserslatuterntől.
Vfl Aalen – 1860 München 1-1

3.Liga
Bajner Bálint ismételten nem volt tagja a Dortmund II csapatának, amely pont a Nagy Dániellel felálló éllovast, az Osnabrücköt fogadta. Előbbiről nincs pontos információnk, de mellőzöttsége oka az lehet, hogy egyre közelebb van a tűzhöz, ami az első csapatot illeti. Utóbbi játékos 55 percet töltött a pályán. A mérkőzés egyébként 1-1-es végeredménnyel zárult.
Borussia Dortmund II – Vfl Osnabrück 1-1

Anglia – Premier League
Gera Zoltán a 66. percig volt a hazai pályán kikapó WBA-ban, legyőzőjük a Stoke City volt. A birminghamieknek még így sem kell szomorkodniuk, hiszen ezzel a vereséggel is az 5. helyet foglalják el a PL táblázatán.
West Bromwich Albion – Stoke City 0-1

Championship
Bogdán Ádámék otthon, vezetésről buktak el a ,,Traktorosoktól”, azaz az Ipswich Town csapatától. Buzsáky Ákos legújabb állomáshelyén, a Barnsleynál ismét kezdő volt. A kis, dél-yorkshirei klub simán kapott ki otthon, a feljutásról álmodozó Watford stadionjában. A Leicester Cityben újra a padmelegítés hálátlan szerepe jutott a tankszerű támadónknak, Futács Márkónak, bár együttese legalább nyert, és jó eséllyel pályázik a rájátszásra.
Bolton Wanderers – Ipswich Town 1-2
Watford – Barnsley 4-1
Leicester City – Derby County 4-1

Olaszország – Serie A
A Genoa hazai pályán fogadta a Chievot, amely már a 22. percben 0-2-re ment, az addigra duplázó, majd a mérkőzés végére mesterhármast szerző Alberto Paloschi góljaival. Tőzsér Dániel így már a 25. percben kénytelen volt elhagyni a pályát, hogy helyére egy csatár, Said Ahmed Said beállításával utolsó utáni lehetőségként megpróbáljon támadni a vendéglátó együttes. A vége persze könnyed hazai siker lett, ennek okozataként a Genoa a 18., azaz ismét kieső helyre süllyedt.

Serie B
Filkor Attila 84. minutumban megesett becserélésekor már beállt a végeredmény, az utólag remeknek ítélt Bari – Sassuolo találkozón. Szokás szerint a kezdőcsapat tagja volt Feczesin Róbert az Ascoliban, amely 1-1-es döntetlent harcolt ki Padovában. A magyar csatár adta a gólpasszt a vendégek vezető találatához. A Bari 12., az Ascoli 14.
AS Bari – Sassuolo 3-3
Padova – Ascoli 1-1

Románia – Liga 1
A CFR Cluj, igényesebb olvasóink kedvéért Kolozsvár, a Gaz Metan Mediashoz látogatott vasárnap, és harcolt ki 1-1-es remit, a küzdelmes találkozón. A ,,Csefere” kezdőjében kapott újra lehetőséget a magyar középpályás, Vass Ádám, aki végig is játszotta a találkozót. A megszerzett egy ponttal a címvédő Kolozs megyeiek visszacsúsztak a 6. pozícióba.

Görögország – Super League
Nem mondunk újat, illetve nincs új a nap alatt. Közhelyek durrogtatása helyett inkább a száraztények: Megyeri Balázs továbbra is csak cserekkapus Roy Carrol mögött az Olympiakoszban, az athéniak a hétvégén egyébként a Plataniast verték meg, így továbbra is toronymagasan listavezetők. Másik görögországi hazánkfia, Fülöp Márton helyzete továbbra is rózsás. Továbbra is ő védi, és nem is akárhogy az Asterasz kapuját, amely még szombaton játszott 1-1-et Xanthiban.
Olympiakosz Pireusz – Platanias 2-1
Skoda Xanthi – Asterasz Tripolisz 1-1

Szerző: Balogh József