Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Véget ért a bajnokság, indul a játékoskeringő

Vasárnap a Ferencváros-Pécs összecsapással véget ért az OTP Bank Liga 2012-2013 szezonjának őszi szakasza. A három hónapos szünet alatt több játékos is klubot vált illetve válthat.

Ami már biztossá vált: Könyves Norbert az MTK együttesétől három esztendőre Paksra költözik. A fiatal utánpótlás-válogatott középpályás meghatározó szerepet játszott a kék-fehérek visszajutásában, s az elmúlt években is alapembere volt Garami József együttesének.

A januári felkészülést ismét az első csapattal kezdi meg Kenesei Krisztián. Mint ismert, Artner Tamás az Újpest elleni mérkőzés után száműzte a rutinos támadót a második csapathoz rendhagyó gólöröme miatt. Ugyanakkor a januári felkészülést a Videotonnal kezdi meg Nagy Dániel, akinek lejárt a Szombathelyi kölcsönszerződése. További hír még, hogy Korolovszky Gábor több helyen is járt próbajátékon, ám ezek nem jártak sikerrel, de a védő vélhetően nem marad Szombathelyen.

Kispesten elköszöntek több légióstól: Boris Bjelkanovics és Marko Vidovics szerződését a mai nappal felbontotta a vezetőség. Korábban Joel Toe és Filip Kostic munkáját köszönte meg a szakmai vezetés. A Honvéd tulajdonosa a pepsifoci.hu-n vezetett blogjában az alábbiakat írta a kerettel kapcsolatban: „Keretünk tavasszal is minden bizonnyal az NB I legfiatalabb kerete lesz. A fiatal játékosok beillesztése egy első osztályú csapatba nem könnyű feladat, és magasabb hibaszázalékot hordoz magában, mint a 26-27 éves játékosok szerepvállalása. De nincs alternatíva, a jövő Honvédja egy saját nevelésű csapat lesz, ahol majd az évek múltán nagyon kevés olyan játékos fog játszani, aki 14-15 éves korától nem a Honvédban nevelkedett”

Győrött az utolsó forduló előtt közös megegyezéssel bontották fel a román támadó, Mihai Dina szerződését. Klement Tibor, a győriek ügyvezetője szerint a csatár nem tett meg mindent, hogy beverekedje magát a csapatba.

Újpesten Plókai Gergőt – a korábbi debreceni csatár, Plókai Mihály fia – szerződtethetik.

A boon.hu úgy értesült, hogy Diósgyőrben elköszöntek a csapat francia-szenegáli támadójától, L’Imam Seyditől. A támadó eredetileg szerepelt a Honvéd elleni mérkőzésre készülő keretben.

Gavalovits Sándor