Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája A csoport: győzelmével csoportelső a Paris SG, megszerezte becsületpontját a Dinamo Zagreb

Kedvező helyzetből várhatja a sorsolást a PSG, miután hazai pályán 2-1-re legyőzte a Portót, a másik mérkőzésen az utolsó percekben egyenlített a zágrábi csapat a Ddinamo Kijev ellen.

Paris SG – Porto:

Megérdemelt sikert aratott hazai pályán a francia csapat, hiszen végig irányította a játékot. Igaz, olykor a portugálok megnehezítették a párizsiak dolgát. A hazaiak alakítottak ki veszélyesebb helyzeteket, amiket csak azért nem tudtak kihasználni, mert az utolsó átadásokba rendre hiba csúszott. A félidő felénél megélénkült a találkozó, és az első félóra végén megszerezte a vezetést a hazai csapat. Otamendi szabálytalankodott a bal oldalon, a szabadrúgást Maxwell csavarta középre, Thiago Silva pedig a legjobb ütemben ugrott fel, s fejelt a kapuba. Nem tartott sokáig az öröm, ugyanis a vendégek néhány perccel később szintén fejesből vették be Sirigu kapuját. Jobb oldalról Danilo adott középre, a berobban James Rodriguez pedig bevetődve fejelt a kapuba.
A második játékrészben több lehetősége is volt a csapatoknak, ám egyedül Lavezzi volt eredményes egy Méneztől elpattanó labdát lőtt a rövid alsóba, persze kellett hozzá egy nagy adag szerencse is, hogy Hélton hasa alatt becsússzon. Így tehát Carlo Ancelotti legénysége végzett a csoport élén, míg a Porto másodikként zárt.

Paris SG – FC Porto 2-1 (1-1)
Parc des Princes, v.: Craig Thompson (skót)

PSG: Sirigu – van der Wiel, Alex, Thiago Silva, Maxwell – Chantôme, Matuidi, Pastore (Nené, 88.) – Ménez (Jallet, 85.), Ibrahimović, Lavezzi (Verratti, 77.)

Porto: Hélton – Danilo, Otamendi, Mangala, Alex Sandro (Ba, 87.) – Fernando (Defour, 71.) – Lucho, Moutinho – J. Rodriguez, J. Martinez, Varela (Atsu, 85.)

g.: Thiago Silva (29.), Lavezzi (61.) ill.: J. Martinez (33.)

s.: Otamendi (29.), Lavezzi (76.), Thiago Silva (84.), Rodriguez (85.), Alex (90.), Danilo (90.), Mangala (90.)

Dinamo Zagreb – Dinamo Kijev:

Sűrű havazásban játszottak a felek, ami nem sokáig engedte a játékot, mert a tizedik percre annyira beborította a pályát a hó, hogy a vonalak nem látszottak, így a játékvezető félbeszakította a játékot. A pályamunkások tíz perc alatt letakarították a vonalakat, így folytatódhatott a találkozó, amelynek tétje már nem volt, hiszen a kijeviek biztosan csoportharmadikként végeztek, míg a horvátok kiestek. A vendég ukránok szereztek vezetést Jarmolenko révén az első félidő végén, amelyet a 94. percben Krstanovic büntetőből egalizált.

Dinamo Zagreb – Dinamo Kijev 1-1
Maksimir Stadion, v.: Stanislav Todorov (bolgár)

D. Zagreb: Kelava – Vrsaljko, Vida, Simunic, Ibánez – Ademi, Kovačić – Brozović (Pivaric, 71.), Sammir, Čop (Krstanovic, 60.) – Bequiraj

D. Kijev: Koval – Betao, Vukojevic, Mikhalik, Taiwo – Garmash, Veloso – Yarmolenko, Haruna (Bogdanov, 90.), Dudu (Mehmedi, 82.) – Ideyé (Rubén, 75.)

g.: Krstanovic (94., 11-esből) ill.: Yarmolenko (45.)

s.: Vida (13.), Brozović (48.), Dudu (65.), Krstanovic (95.), Yarmolenko (95.)

A csoport végeredménye:

1. Paris SG 15 pont; 2. Porto 13 pont; 3. D. Kijev 5 pont; 4. D. Zagreb 1 pont.

Gavalovits Sándor