Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája; B csoport: ismét kikapott a gödörben lévő Arsenal, csak második lett a Schalke mögött

Kedd este végre eldőlt, hogy mely csapat lép tovább az első, illet melyik a második helyen, a B jelű kvartettből. Ez a versengés az angol Arsenal, és a német Schalke ,,harcáról” szólt, a záró forduló előtt már biztos volt a pireusziak 3. helye, akárcsak a francia Montpellier utolsó pozíciója. Lássuk az eredményeket!

Olympiakosz Pireusz – Arsenal 2-1

Helyszín: Pireusz, Stadio Georgios Karaiskakis
Vezette: Alberto Undiano Mallenco (spanyol)
Olympiakosz: Carroll – Diakité, Manolasz, Contreras, Toroszidisz – Machado, Maniatisz, Fejsza (Fuster, 60. perc)– Greco, Dzsebbur (Ibagaza, 81.), Abdun (Mitroglu, 72.)
Arsenal: Szczesny – Jenkinson, Squilacci, Vermaelen, Meade (Angha, 83.) – Coquelin, Rosicky (Arshavin, a szünetben), Ramsey – Oxlade-Chamberlain, Samah, Gervinho
Gólszerzők: Maniatisz (64. perc), Mitroglu (73.), illetve Rosicky (38.)
Sárgalapok: Fejsza (51. perc), illetve Coquelin (54.), Squillaci (66.), Szczesny (67.), Samah (90+1.)
Már a kezdőcsapatok kihirdetésekor elkezdték dobálni a kereszteket az Arsenal hívői, ugyanis az Ágyúsok egy elég hibrid, már-már C csapattal álltak ki az OP ellen. A hazaiaknál padozott Megyeri Balázs, így a gyaníthatóan nem túl népes, magyar Olympiakosz szurkolótáboron kívül nem sok mindenkinek volt ma öröme kis hazánkban, ebben a találkozóban. Az Ágyúsokon továbbra is érződik az erőtlenség, az igazi csapatjáték hiánya, ami a korábbi időkben megvolt, amikor, még ha nem is játszottak jól, de behúzták az ilyen meccseket. Arséne Wenger fiai ugyan megszerezték a vezetést, a cseh Tomás Rosicky által, aki a tankhajó mozgású, és egy C64-es gondolkodási sebességével rendelkező Gervinho passzát váltotta gólra, ám örömük csak a második félidőig tartott. A szünet után a pireusziak még harapósabbakká váltak, jóval több akciót dolgoztak ki, így amellett, hogy még a labdát is többet birtokolták, kezükben tartva a mérkőzést, előbb egyenlítettek Maniatisz révén, majd kilenc minutumra rá Mitroglu a győztes gólt is beverte Szczesny kapujába. A rutinos arsenalos meccsnézők ekkor már érezhették, hogy a londoniak fejben már feladják a derbit, és eldőlt a továbbjutó helyek pontos kiosztása. Nem árulunk el nagy meglepetést, aki így gondolkodott a végkimenetelt illetően, az rohanjon lottózni, a vendégek a két kapott gól után teljesen leálltak, így megérdemelték, hogy csak a második helyen végeztek, és egy csoportelsővel lesznek kénytelenek megküzdeni februárban a negyeddöntőért. Az Olympiakosz, ha ezt a formát képes lesz tavasszal is bemutatni, jó messzire juthat az EL útvesztőiben.

Montpellier – Schalke 04 1-1

Helyszín: Montpellier, Stade de la Mosson
Vezette: Antonio Miguel Matéu Lahoz (spanyol)
Montpellier: Ligali – Congré, Yanga-Mbiwa, Hilton, Bedimo – Mounier (Belhanda, 67. perc), Stambouli (Pitau, a szünetben), Cabella, Estrada, Camara (Utaka, 67.) – Herrera
Schalke: Hildebrand – Ucsida, Höwedes, Metzelder, Kolasinac – Pukki (Obasi, 84.), Holtby, Barnetta (Jones, 72.), Neustadter, Draxler – Marica (Huntelaar, 77.)
Gólszerzők: Herrera (59. perc), illetve Höwedes (56.)
Sárgalap: Hilton (84. perc)
Érződött a francia együttes játékosain, hogy felszabadultan játszanak, tudván, hogy számukra már semmilyen tétje nincs a találkozónak. Ennek folyományaként az elején még több támadást is vezettek, mire a kék-fehérek magukhoz tértek, és maguk is elkezdtek akciókat kidolgozni. A hazaiaktól az argentin Emanuel Herrera volt a legveszélyesebb a kapura, míg a németeknek még csak kaput eltaláló lövése sem volt az első félidőben. Fordulás után a látogatók kicsit megpróbálták erőltetni a kontrákat, aminek eredményeként Benedict Höwedes megszerezte a vezetést a ruhr-vidékiek számára. Ám Huub Stevensék öröme nem sokáig tartott, ugyanis a már a szünet előtt is rendkívül aktív Herrera 3 perc múlva egalizált. Úgy tűnt ez az eredmény tökéletesen megfelel a Schalkénak, hiszen értesülhettek a másik találkozó állásról, így teljesen leálltak a helyzetek kialakításával, nem úgy, mint a franciák. Ám a vendéglátók mezőnyfölénybe ugyan nem kerültek, mégis jóvla meggyőzőbben próbálták elérni a győzelmet, 13 kapura lövésükből 7 találta el Timo Hildebrand ketrecét. Újabb gól azonban nem született, így a Montpellier összesen 2 megszerzett ponttal a négyes 4. helyén végzett, míg a Schalke első helyen lépett tovább, amihez elég volt mindössze 12 egység.

Szerző: Balogh József