Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája; F csoport előzetes: versenyfutás az első helyért a Valencia és a Bayern között

A BL csoportkörénék, utolsó fordulójának zárónapja következik ma. A hátralévő négy kvartett küzdelmeiben sajnos több remek csapat is búcsúzni kényszerül majd a folytatástól, ám az ezen cikkünkben bemutatásra kerülő csoport továbbjutóinak kilétére már fényderült, még a sorrend a kérdéses.

2012. december 5. Szerda

Bayern München – BATE Boriszov 20:45
Helyszín: München, Allianz-Arena

A bajorok számára még van egy kis tétje a mérkőzésnek, lévén, hogy nyitott kérdés még, hogy kilép tovább az első helyen a csoportból. A BATE már garantáltan az EL-ben folytathatja februárban, így ők már bármiféle teher nélkül lépnek pályára Münchenben. A Hollywood FC néven is emlegetett hazaiaknak viszont nagy szükségük lesz a három pontra, ha maguk mögött akarják tudni a záráskor is a Valenciát. Egyik csapat sincs most éppen csúcsformában, hiszen mind a németek, mind a fehéroroszok utóbbi öt-öt tétmeccsükből mindössze kettőt-kettőt nyertek meg, habár egyelőre próféták hazájukban, hiszen vezetik saját ligájukat. A klubok közös történelme egyelőre elég kurta, hiszen a szezonbeli BL odavágójuk volt az első találkozásuk, ahol a ,,kis” BATE jól oda is vágott a ,,Bőrnadrágosoknak”.

Ami a hiányzókat illeti, a Bayernnél Jupp Heynckes nem számolhat még Robbennel egy ideig, Luiz Gustavoval, és legalább fél évig, a frissen megsérült Holger Badstuberrel. A boriszoviaknál egyedül Aleksandr Pavlov neve szerepel a maródiak listáján, ám nagyobb probléma számukra, hogy tehetősebb csapatok, főleg oroszok januárban megpróbálják szétszedni az együttest, magyarán kivásárolni legjobbjaikat élő szerződésükből.

Lille OSC – Valencia CF 20:45
Helyszín: Lille, Grand Stade Lille Métropole

A Lille már megvédte a megmaradt becsületét az előző fordulóban, ugyanis az első négy találkozóját elvesztő francia alakulatnál már attól a szégyentől tartottak, hogy akár szerzett pont nélkül is kizuhanhatnak a ,,bajnokok” tornájáról. A Valenciának égő szüksége lesz minimum az egy pontra, de inkább a háromra, ha első helyezettként szeretné várni a nyolcad döntők sorsolását, így ugyanis papíron könnyebb ellenfelet kaphatnának a túria-partiak.

Le kell szögeznünk, hogy egyelőre mindkét klub alulteljesít saját hazájában, a vendéglátók csak 10-ek a Ligue 1-ben, míg a spanyolok (katalánok?) 12-ek a Primera Divisionban. A ma esti mérkőző felek eddig háromszor csaptak össze az európai kupaporondon, két valenciai siker mellett egy döntetlen gazdagítja a statisztikát. A Lille minden bizonnyal a hazai bajnokságra tartalékolja majd erejét, így lehet nem fognak a legfontosabb játékosaikkal kiállni, bár persze az is lehet, hogy úgy tűnik, a jó ideig utolsónak tűnő nemzetközi találkozójukat játsszák, és szépen akarnak búcsúzni hazai közönség előtt. A látogatók biztosan érzik a helyzet súlyát, így ők garantálhatóan nem fognak spórolni erejükkel, és megpróbálják majd Roberto Soldadora kihegyezni támadójátékukat.

Szerző: Balogh József