Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL G-csoport: Harc a második helyért, avagy sasok vagy kelták?

Az utolsó játéknapjához érkezett a G jelű kvartett is. A Barcelona már biztosan csoportelső, míg a másik továbbjutó helyért a Benfica és a Celtic küzd. A Szpartak Moszkva már minden eredménytől függetlenül kiesett, de akár „királycsináló” is lehet.

Barcelona – Benfica:
A két csapat közötti különbséget Messi jelentheti, habár az alapcsapatból többen is kimaradhatnak a keretből. Amennyiben az argentín csillag ma betalál, utoléri Gerd Müllert a naptári évben szerzett gólok tekintetében. A katalánok a hétvégén kiütéses, 5-1-es sikerrel hangoltak a ma estére. A baszk Bilbaót fektették két vállra Xaviék. Míg a Benfica a hétvégén nem játszott mérkőzést. A katalánok 2009. október 20-a óta veretlenek hazai pályán – ebből tizenöt győzelem – a BL-ben. Akkor a Rubin Kazanynak sikerült 2-1-re nyernie a Nou Campban.

Tito Vilanova nem nevezte az esti keretbe Iniestát, Xavit, Mascheranót, Pedrót, Jordi Albát és Fabregast, helyettük a fiatalok bizonyíthatnak: Deulofeu, Tello, Rafinha, Sergi Gómez, és Sergi Roberto. A Benfica ezzel szemben a legerősebb összeállításban léphet pályára, hiszen Nolito is visszatérhet a kezdőcsapatba.

Korábban tizenegyszer futott össze a két csapat, és tíz Barca győzelemmel szemben csak egyetlen portugál siker született. Legutóbb október 4-én játszott egymással, akkor Lisszabonban 2-0-ra a gránátvörös-kékek nyertek.

Barcelona – Benfica – tv.: Digi Sport 2  (20:45)

Nou Camp, v.: Sven Oddvar Moen (Kim Thomas Haglund, Frank Andås – Tommy Skjerven, Ken Henry Johnsen – norvégok)

Celtic – Szpartak Moszkva:
A hazaiak eddig odahaza eddig egy győzelmet, és egy döntetlent értek el. Ám az a győzelem még sokat érhet, amennyiben legyőzik az oroszokat. Az az egy hazai siker éppen a csoportelső Barcelona ellen született meg, és azzal helyzetbe hozta magát a skót csapat. A Szpartak Moszkvával kapcsolatos hír, hogy a hétvégi bajnoki mérkőzés után menesztették Unai Emery-t, így más nem a spanyol szakember irányítja Källströméket.

A két héttel ezelőtti Benfica elleni vereség azonban nem jött a legjobbkor, de még így is kedvező helyzetben vannak a zöld-fehérek. A Szpartak két hete hazai pályán szenvedett 3-0-s vereséget a Brcelonától, aminek következtében végképp kiszállt a továbbjutásért folytatott harcból.

Október 4-én Moszkvában a Celtic nyert 3-2-re.

Celtic – Szpartak Moszkva
20:45
Glasgow, CelticPark, v.: Felix Brych (Mark Borsch, Stefan Lupp – Felix Zwayer, Tobias Welz – németek)

A csoport állása:

1. Barcelona 12 pont; 2. Celtic 7 pont (7-7); 3. Benfica 7 pont (5-5); 4. Szpartak Moszkva 3 pont

Gavalovits Sándor