Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL F-csoport: sima Bayern henger, így Müllerék végeztek a csoport élén

Szerda este, fél 11-re eldőlt, hogy pontosan melyik lesz az a tizenhat együttes, amely februárban a nyolcad döntőben folytathatja a BL 2012-13-as kiírását. Az F jelű négyesben már csak egy nyitott kérdés maradt az utolsó fordulóra, mégpedig, hogy melyik, már tovább jutott csapat lesz az első, illetve a második. A harmadik, illetve negyedik hely kérdése már korábban eldőlt. Lássuk az eredményeket!

Bayern München – BATE Boriszov 4-1 (1-0)
Helyszín: München, Allianz-Arena
Vezette: William Collum (skót)
Bayern: Neuer – Rafinha, Boateng, Van Buyten, Contento – Müller (Dante, 54.), Timoscsuk, Kroos (Alaba, 64.), Schweinsteiger, Shaqiri – Gomez
BATE: Harbunov – Poljakov, Radkov, Filipenko, Bardachou (Jurevics, 84. perc) – Koncevoj (Bressan, 58.), Olehnovics, Baha, Volodko, Hleb – Rogyionov (Vasziljuk, 67.)
Gólszerzők: Gomez (21. perc), Müller (54.), Shaqiri (66.), Alaba (83.), illetve Filipenko (89.)
Sárgalapok: Rafinha (51. perc), illetve Poljakov (34., 69.), Vasziljuk (74.)
Piroslap: Boateng (51. perc)

Bár nem látszott a boriszoviakon, hogy remegő lábakkal lépnének pályára Münchenben, korán kirajzolódott a Bőrnadrágosok erőfölénye. Ugyan az első félidőben végig nagyjából 60-40 százalék volt a labdabirtoklási arány, nem volt sokkal több helyzete Jupp Heynckes legényeinek. Persze nem szabad elmennünk egyfontos tény mellett, a csoportelsőségre hajtó bajorok a 21. percben megszerezték a vezetést, Shaqiri passzát Gomez váltotta gólra.

Szünet után homokszem került a hazai gépezetbe, Boateng jutott a kiállítássorsára. Ennek ellenére nem állt le a Bayern, Thomas Müller duplázta meg a hazai előnyt, az 54. minutumban. A 66. percben Gomez adta vissza a kölcsönt, most a csatár szolgálta ki assziszttal a svájci Shaqirit. Kisvártatva megfogyatkoztak a vendégek is, Collum sporttárs, a második sárgáját begyűjtő Poljakovot tessékelte le a pályáról. A németek a csereként beállt David Alaba góljával négyre növelték az előnyüket, pedig már nem is hajtottak, így a találkozó végén legalább összejött a BATE számára egy szépség tapasz, Filipenkonak köszönhetően. A 6. forduló, azaz a csoportkör vége után eldőlt, hogy a győztes müncheniek az első helyen lépnek tovább, míg a harmadik helyen záró belaruszok az EL-ben folytathatják tavasszal.

Lille OSC – Valencia CF 0-1 (0-1)
Helyszín: Lille, Grand Stade Lille Métropole
Vezette: Aleksandar Stavrev (macedón)
LOSC: Elana – Béria, Basa, Chedjou, Digne – Gueye, Mavuba (Martin, 56. perc), Balmont (Payet, 70.) – Kalou, Bruno (Roux, 77.), Rodelin
Valencia: Guaita – Costa, Rami, Víctor Ruiz (Viera, 83. perc), Cissokho – Feghouli (Piatti, 61.), Tino, Jonas, Albelda (Gago, 74.), Guardado – Valdez
Gólszerző: Jonas (36. perc, büntető)
Sárgalapok: Mavuba (35. perc), Béria (52.), Balmont (55.), illetve Tino (81.), Guaita (82.)

Győzelmi reményekkel látogatott Franciaországba a Valencia, amely most esett át egy edzőváltáson. A spanyol együttesnél a hétvégi, Real Sociedad elleni zakó után menesztették Mauricio Pellegrinot, és a helyére Ernesto Valverdét nevezték ki. A mester bemutatkozó mérkőzése egész jól sikerült, ugyanis a Valencia, Jonas tizenegyesből szerzett góljával győzedelmeskedtek a Lille otthonában. Viszont fontos megjegyezni, hiába a siker, és a megszerzett három pont, a Bayern is ugyanannyi, egészen pontosan 13 ponttal végzett a kvartettben, mint a Denevérek, így a bajorok, az egymás elleni eredmények miatt végeztek az első, míg a túria-parti fehér-feketék a második helyen.

Az F csoport végeredménye: 1. Bayern 13 pont, 2. Valencia 13 pont, 3. BATE 6 pont, 4. Lille 3 pont. (pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény dönt)

Szerző: Balogh József