Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Képes lesz-e a csodára Rafa Benítez a Chelsea kispadján, avagy az E-csoport utolsó mérkőzései következnek!

Bár matematikailag még három gárdának (Sahtar, Juventus és Chelsea) van esélye a továbbjutásra, nagy szerencse kellene ahhoz, hogy a BL-címvédő angol csapat az egyenes kieséses szakasz résztvevője lehessen.

Sahtar Donyeck (1.) – Juventus (2.):

Különleges pikantériát ad az ukrajnai összecsapásnak, hogy döntetlen esetén mindkét együttes tovább szerepelhet az idei Bajnokok Ligája küzdelmeiben, így sokakban erős a gyanú, nem feltétlenül fog egyik klub sem mindent megtenni a győzelem reményében.

A két klub egyelőre remek szezont fut, hiszen mind a torinóiak, mind pedig a donyeckiek is éllovasok hazájuk pontvadászatában. Az utóbbi hetekben mutatott produkcióval kapcsolatban elmondható, hogy míg a hazaiak a legutóbbi három meccsüket megnyerték, az „Öreg hölgy” két győztes összecsapás „között” idegenben kikapott az AC Milantól.

Ami a csoportrangadó hiányzóit illeti, hazai oldalról az 50-szeres cseh válogatott védekező középpályás, Tomas Hübschmann combsérülés miatt kénytelen kihagyni a mérkőzést, Antonio Conte „fiai” közül pedig az Uruguay nemzeti csapatában 42-szer szóhoz jutó jobbhátvéd, Martín Caceres bokaproblémák miatt, a 40-szeres olasz válogatott középcsatár, Vincenzo Iaquinta pedig eltiltás miatt szorul a lelátóra a szerdai meccset megelőzően.

Az októberi Juventus – Sahtar Donyeck találkozó 1-1-es döntetlennel zárult, a gólszerző pedig Bonucci (25.), illetve Teixeira (23.) volt.

Chelsea (3.) – Nordsjaelland (4.):

Ahogy arról már szót ejtettünk, a tavalyi BL-győztes sorsa már nemcsak a saját kezében van, hiszen csak abban az esetben lehet tagja a nyolccaddöntő mezőnyének, ha a dánok elleni siker mellett az ukrán bajnok legyőzi a Serie A tavalyi első helyezettjét. Természetesen a „nyugdíjasoknak” magukkal kell foglalkozniuk, ám nagy valószínűséggel a Nordsjaelland ellen képesek lesznek begyűjteni a három pontot, hiszen a dániai „odavágón” 4-0-ra nyertek a „kékek” Mata (33., 82.), Luiz (79.) és Ramires (89.) góljával.

Ha igazak a hírek, az ütközet ideje alatt csak a vendégek svéd utánpótlás-válogatott középcsatára, Joe Sise tölti a kényszerpihenőjét Achilles-ínproblémája miatt.

Szerző: Budai Levente