Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Néhány helyen már csak a második továbbjutó helyekért küzdenek – Európa Liga 6. csoportkör: G, H, I, J, K, L csoport.

A Bajnokok Ligája után, csütörtökön az Európa Liga csoportköre is utolsó fordulójához érkezett. A tavaszi folytatásban már több együttes is biztos lehet, ám még pár csapat reménykedhet a mai eredmények kedvező alakulásában is. Most pedig lássuk a ma 21:05 órától kezdődő mérkőzések pármondatos előrejelzését!

G csoport
A Vidivel természetesen külön cikkben foglalkozunk, de itt is meg kell jegyeznünk, hogy Sousáék sorsa immár nem csak saját kezükben van, hanem a Genk – Basel derbin is sok múlhat, ha ugyanis a svájciak csupán egy ponttal gazdagodnak azon a találkozón, akkor már ők a csoport másodikak.

21:05
KRC Genk (belga) – FC Basel (svájci) (tv: Digi Sport 2, 21:00)
Sporting Lisboa (portugál) – Videoton FC (tv: Story4, 20:45)

A G csoport állása: 1. Genk 11 pont – már továbbjutott, 2. Basel 8 pont, 3. Videoton 6 pont, 4. Sporting 2 pont.

H csoport
A két továbblépő sorsa már az előző körben eldőlt, ráadásul a nagyjából a papírformát igazolva, a Rubin és az Inter ez a két együttes. A Baku aligha fogja megszerezni az első győzelmét a csoportkörben, pont Milánóban, ám az előzetesen kicsit többre taksált Partizan még megtréfálhatja a tatár Kazanyt.

21:05
Internazionale (olasz) – Nyeftcsi Baku (azeri)
Partizan Belgrád (szerb) – Rubiny Kazany (orosz)

A H csoport állása: 1. Rubin Kazany 13 pont – már továbbjutott, 2. Internazionale 10 pont – már továbbjutott, 3. Partizan 2 pont, 4. Nyeftcsi 2 pont.

I csoport
Az előző EL szezon vesztes döntőse, az Atletic Bilbao legutóbb játék nélkül esett ki, hiszen akkor a Lyon és a Sparta kéz a kézben jutott tovább egy döntetlennel. Két hete a baszkok találkozója elmaradt a Shmona ellen, Izrael felháborító Gáza-övezet ellen agressziója okán. Ezt a meccset pótolták, 0-2-re nyertek Marcelo Bielsaék, ám ez már kevés volt az üdvösséghez. Ma este pedig szépen szeretnének búcsúzni a nemzetközi porondtól, hiszen egyelőre elég gyengén muzsikálnak a Primera Divisionban, így nem garantált a jövő évi európai kupás szereplés.

21:05
Athletic Bilbao (spanyol) – Sparta Praha (cseh)
Olympique Lyon (francia) – Hapoel Kiryat Shmona (izraeli)

Az I csoport állása: 1. Lyon 13 pont – már továbbjutott, 2. Sparta 8 pont – már továbbjutott, 3. Bilbao 4 pont, 4. H. K. Shmona 2 pont.

J csoport
A Lazio már továbbjutott a négyesből, a fennmaradó másik túlélő helyért pedig a Spurs és a Panathinaikosz meccsel ma este a White Hart Laneen. Persze nyílván sokan tisztában vannak vele, hogy az angol klubok nem tesznek meg mindent a könnyű sikerért az EL-ben, hiszen nagyjából a helyi Ligakupával tartják egyenrangúnak, ahol általában szintén tartalékjaikat, és a perifériára szorult játékosaikat szerepeltetik. A Panathinaikosznak nagyobb gondja is van annál, mint a ,,Sarkantyúsok” elleni párharc, hiszen jelenleg a bajnokságban is bukdácsolnak.

21:05
Tottenham Hotspur (angol) – Panathinaikosz (görög) (tv: Digi Sport 1, 21:00)
Maribor (szlovén) – Lazio (olasz)

A J csoport állása: 1. Lazio 9 pont – már továbbjutott, 2. Spurs 7 pont, 3. Pana 5 pont, Maribor 4 pont.

K csoport
A tavaszi folytatást már biztosan megéli a Metaliszt, és a Leverkusen. Előbbi már biztos csoport elsőként utazik Bécsbe, az eddig katasztrofális teljesítményt nyújtó Rapidhoz, amely hazai közönség előtt legalább az egy pont megszerzésében reménykedik, a talán a legjobbjait pihentető ukránok ellen. A ,,Gyógyszergyáriak” hazai pályán fogadják az elmúlt 20 év norvég sikercsapatát, a Rosenborgot, amely inkább a BL-hez van szokva, ám idén az EL-ben volt kénytelen helyt állni, mint utólag kiderült több, de inkább kevesebb sikerrel.

21:05
Rapid Wien (osztrák) – Metaliszt Harkiv (ukrán)
Bayer Leverkusen (német) – Rosenborg (norvég)

A K csoport állása: 1. Metaliszt 13 pont – már továbbjutott, 2. Leverkusen 10 pont – már továbbjutott, 3. Rosenborg 6 pont, Rapid Wien 0 pont.

L csoport
Az utóbbi időben fáradtság jeleit mutató Huszti Szabolccsal áll fel várhatóan a Hannover, amely Valenciában lép pályára a Levante ellen, a csoportelsőségért vívott harcban. A holland Twente már korábban kizuhant, nagy lemaradása miatt, ám ez miatt talán nem is búslakodnak annyira az enschedeiek, hiszen így a bajnokságra kell csak koncentrálniuk (na meg a kupára), ahol jó eséllyel pályáznak a végső győzelemre. Steve Mclarenék ellenfele a svéd Helsingborgs lesz, amely svéd bajnokként, nyáron még a Bajnokok Ligája selejtezőiben kezdett.

21:05
Levante (spanyol) – Hannover 96 (német)
Twente (holland) – Helsingborg (svéd)

Az L csoport állása: 1. Hannover 11 pont – már továbbjutott, 2. Levante 10 pont – már továbbjutott, 3. Twente 4 pont, 4. Helsingborg 1 pont.

Szerző: Balogh József