Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: a G, H, I, J, K, és L csoport eredményei a 6. fordulóban, minden kérdés eldőlt

A Bajnokok Ligája után, csütörtökön az Európa Liga csoportköre is utolsó fordulójához érkezett. A tavaszi folytatásban már több együttes is biztos lehetett, ám még pár csapat reménykedhetett a 6. kör eredményeinek kedvező alakulásában. Most pedig lássuk a ma 21:05 órától kezdődő mérkőzések pármondatos összefoglalóját!

G csoport
KRC Genk (belga) – FC Basel (svájci) 0-0 (0-0)
A 0-0-s barátinak mondható döntetlennel, kéz a kézben váltotta meg helyét a pénteki sorsolásra a belga és a svájci együttes, sajnos véget ért a Vidi szezonbeli európai kirándulása.

Sporting Lisboa (portugál) – Videoton
A találkozó elmaradt, a pályát játékra alkalmatlanná tevő esőzés miatt! A meccset pénteken 21:05-kor pótolják!

A G csoport állása: 1. Genk 12 pont – továbbjutott, 2. Basel 9 pont – továbbjutott, 3. Videoton 6 pont, 4. Sporting 2 pont.

H csoport
Internazionale (olasz) – Nyeftcsi Baku (azeri) 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Livaja (9., 54. perc), illetve Sadygov (52.), Canales (89.)
Az erősen tartalékos Interben duplázott a fiatal horvát, Marko Livaja, ám ez sem volt elég a milánóiaknak, ugyanis a Nyeftcsi kétszer is egalizálni tudott.

Partizan Belgrád (szerb) – Rubiny Kazany (orosz) 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Markovic (53. perc), illetve Rondon (59.)
A Rubinin látszott hogy nem akar megszakadni a sikerért, hiszen a továbbjutás már meg volt a forduló előtt is. A Partizan bár szeretett volna hazai közönség előtt bizonyítani, nem jött össze a három pont, ami persze már csak szépség tapasz lett volna a belgrádiaknak.

A H csoport végeredménye: 1. Rubin Kazany 14 pont – továbbjutott, 2. Internazionale 11 pont – továbbjutott, 3. Partizan 3 pont, 4. Nyeftcsi 3 pont.

I csoport
Athletic Bilbao (spanyol) – Sparta Praha (cseh) 0-0 (0-0)
A bilbaonak már oly érdektelen volt a találkozó, hogy a vendég prágaiak sem görcsöltek rá igazán a gólszerzésre. Az előző szezonban döntős baszkok most megtorpantak a csoport körben, pedig az ő keretüknél sokkal gyengébb játékosállományú klubok is kiharcolták a tavaszi folytatást.

Olympique Lyon (francia) – Hapoel Kiryat Shmona (izraeli) 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Sarr (15. perc), Benzia (58.)
Az OL simán verte odahaza, a mostanra Lencse László nélkül maradó Shmonát. Pedig a franciák kezdője telis tele volt ifjú reménységekkel, hiszen a Lyon, a Spartaval együtt már az előző körben biztosította túlélését.

Az I csoport végeredménye: 1. Lyon 16 pont – továbbjutott, 2. Sparta 9 pont – továbbjutott, 3. Bilbao 5 pont, 4. H. K. Shmona 2 pont.

J csoport
Tottenham Hotspur (angol) – Panathinaikosz (görög) 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Adebayor (28. perc), Dempsey (76.), Defoe (83.), illetve Zeca (54.)
A Spurs, bizonyítva, hogy igenis vágynak a végső győzelemre, ismét két csatáros játékot mutatott be, azaz a londoni támadások célemberei Adebayor, és Defoe voltak, akik meg is hálálták a bizalmat egy-egy góllal. A Panathinaikosznak ezentúl már csak a hazai versengésre kell koncentrálni, ami egyelőre bőven elég problémát okoz nekik.

Maribor (szlovén) – Lazio (olasz) 1-4 (0-3)
Gólszerzők: Tavares (84. perc), illetve Kozak (16.), Radu (32.), Floccari (38., 51.)
Már 0-4-re is gálázott a vendég római együttes Mariborban, amikor végül összejött egy kis szépség tapasz a hazaiak brazil csapatkapitányától, Tavaresrtől. A találkozón egyébként duplázni tudott Sergio Floccari, a 31 éves olasz csatár.

A J csoport végeredménye: 1. Lazio 12 pont – továbbjutott, 2. Spurs 10 pont – továbbjutott, 3. Pana 5 pont, Maribor 4 pont.

K csoport
Rapid Wien (osztrák) – Metaliszt Harkiv (ukrán) 1-0 (1-0)
Gólszerző: Alar (13. perc)
Hazai közönség előtt végre megszerezte első pontjait a Rapid, amely így legalább nem végzett teljesen lenullázva a kvartett utolsó helyén.

Bayer Leverkusen (német) – Rosenborg (norvég) 1-0 (0-0)
Gólszerző: Riedel (65. perc)
Győzelmével hiába érte utol a Leverkusen a harkoviakat, az egymás elleni eredmények kedvező alakulása miatt, az ukránok végeztek az első helyen.

A K csoport végeredménye: 1. Metaliszt 13 pont – továbbjutott, 2. Leverkusen 13 pont – továbbjutott, 3. Rosenborg 6 pont, Rapid Wien 3 pont.

L csoport
Levante (spanyol) – Hannover 96 (német) 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Angel (50. perc), Iborra (90+3.), illetve Stindl (18.), Ya Konan (26.)
A két hete már továbblépett együttesek rangadóján a vendég Hannover már a 26. percben 0-2-re ment. Ez túlságosan is megnyugtatta a őket, ami német csapatnál azért nem túl megszokott, így a lazaság meg is bosszulta magát. A valenciai kiscsapat a ráadás 3. percében sikerrel egalizált. Huszti Szabolcs 71 percet játszott a látogatóknál.

Twente (holland) – Helsingborg (svéd) 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Tadic (74. perc), Djurdjic (6.), Bedoya (22.), Sorum (67.)
Bár nem volt tétje a találkozónak, attól függetlenül hatalmasat égett a hazai pályán játszó Twente. A svéd Helsingborgs már 0-3 is ment, amire végül egy soványka gól érkezett válaszként, amit a szerb Dusan Tadic szerzett.

Az L csoport végeredménye: 1. Hannover 12 pont – továbbjutott, 2. Levante 11 pont – továbbjutott, 3. Helsingborgs 4 pont, 4. Twente 4 pont.

Szerző: Balogh József