Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: PSV – Twente rangadó vasárnap, verhető ellenfelek ellen a magyarok

Hamarosan a feléhez érkezik az Eredevisie, azaz a holland első osztályú labdarúgó bajnokság. Ennek fényében ,,várható” volt, hogy elébb vagy utóbb összecsap az idei szezon két legmeggyőzőbb csapata, a PSV, és a Twente. A magyar játékosokat foglalkoztató klubok ezen a hétvégén nem éppen világverő ellenfelek ellen bizonyíthatnak. Most pedig tekintsük át a 16. kör programját!

2012. december 7. Péntek

Heracles Almelo – FC Utrecht 20:00
A kezdeti lendület után az utóbbi időben kissé megtorpant az Utrecht, ám Jan Wouters fiai múlthéten rangadót nyertek az Alkmaar ellen. Ez a siker lendületbe hozhatja az FCU-t, amely most Almeloba látogat, a középmezőnyhöz tartozó Heracleshez.

2012. december 8. Szombat

RKC Waalwijk – NEC Nijmegen 18:45
A forduló szombati folytatásában lépnek színre a magyar játékosok által képviselt klubok közül ketten is. Garantálhatóan Babos Gáborral a kapujában vendégeskedik a NEC, a három pont megszerzésének reményében Waalwijkben. A 7. helyen álló Nijmegen továbbra is erőn felül teljesít, így talán nem okozhat gondot számukra az RKC, amely bár szintén nem áll rosszul (11.), azért korántsem tűnik lebonthatatlan falnak, még idegenben sem.

ADO Den Haag – PEC Zwolle 19:45
Horváth Gábor régóta nem játszott már a hágaiaknál, ám a védő nélkül is jól fut az ADO szekere, a 8. pozíciót foglalják. Mostani ellenfelük az újonc Zwolle sikeresen küzd a kiesés ellen, bár azért a ,,bármi megtörténhet” elv alapján akár az utolsó helyre is visszacsúszhat a legenda, Jaap Stam vezette PEC.

AZ Alkmar – Willem II 19:45
A vendéglátó AZ borzasztó formában van, Gertjan Verbeek gárdája utoljára október 28-án nyert mérkőzést a ligában. Eközben az alkmaariak a 12. helyre süllyedtek vissza, így mostanra már inkább hátrafelé kell tekintgetniük, mintsem előre. Bár a kiesés szele valójában aligha fogja meg legyinteni a piros-fehéreket, azért elég kellemetlen lehet jelenlegi helyzetük, hisz pár éve még bajnoki címet nyertek. A szombati ellenfél Willem az idei év egyik leggyengébb csapata, így hazai győzelem várható a találkozón.

Ajax – Groningen 20:45
Az amszterdamiak lassan kezdenek magukhoz térni, utóbbi öt bajnokijukból négyet megnyertek. Frank de Boerék a héten bár simán kikaptak a BL-ben a Realtól, azért a csoportjuk harmadik helyén végezve, tavasztól az Európa Ligában folytathatják. A mostanság dán játékosok fémjelezte egylet jelenleg a negyedik helyen áll, vendégük pedig a 9. Groningen lesz.

2012. december 9. Vasárnap

Heerenveen – Roda JC 12:30
Németh Krisztián, és Kádár Tamás egyaránt játékra alkalmas, így főleg előbbire nagy szerep hárulhat a Heerenveen elleni találkozón. A Roda szép lassan az utolsó előtti helyre csúszott vissza, így minden egyes pont létfontosságú lehet a sárga-fekete együttesnek.

NAC Breda – Feyenoord 14:30
Az egyre jobban bajnoki elsőségről álmodozó(?) rotterdamiak utolsó négy meccsüket megnyerték az Eredevisieben, sőt a Breda ellen az ötödik sikerre készülnek zsinórban. A Ronald Koeman gardírozta vendégek mindössze 4 pontra vannak lemaradva az éllovas Twentétől, a kezdeti gyengélkedés után. A vendéglátó NAC hullámvölgyben van, utoljára november 4-én győzedelmeskedtek, így nem csoda, hogy a még éppen, tisztán bennmaradó 15. helyen toporognak.

VVV-Venlo – Vitesse Arnhem 14:30
A kiesés elől menekülő Venlo utolsó öt fellépésén mindössze egyszer kapott ki, így e sorok írója ez úton kér elnézést minden magyarországi VVV rajongótól, aki már 10 forduló után temette a szimpatikus kis csapatot. A hazaiak mostanra az osztályozós 16. helyre jöttek fel, ami számukra már-már szédítő magasságnak tűnhet. A vendég Vitesse idén még csak egyszer kapott ki, akkor is otthon, tehát az arnhemiek szekere idegenben még inkább fut, így hát nem túl meglepő a tabellán elfoglalt második pozíciójuk.

PSV Eindhoven – Twente 16:30 (tv: Sport 1, 16:30)
Természetesen egy ekkora rangadóról külön cikkben emlékezünk majd meg, azért már most pár kedvcsináló szóval kedveskedünk olvasóinknak. Mindkét együttes kiesett az EL-ből, így igazi, koncentrált versenyfutás kezdődhet meg közöttük. Bár közéjük van egyelőre ékelődve, a Vitesse, gyanítható, hogy utóbbi két egylet között fog eldőlni a bajnokság sorsa. A harc felfogható a két mester filozófiájának összecsapásaként is, hiszen míg Dick Advocaat az eindhovenieket az okos, szellemes, addig Steve Mclaren az enschedeieket a taktikus, fegyelmezettebb futballra rendezi be.

Szerző: Balogh József