Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vajon tovább növeli előnyét a Barca? Mennyire viselte meg a vereség az Atléticot? mind kiderül a soron következő 16. fordulóban

A spanyol bajnokság, idén már nem csak a Real Madrid és a Barcelona versenyfutásáról, szól, ugyanis a Real városi riválisának, az Atléticonak is szándékában áll, a bajnoki cím megszerzése. Legutóbb, épp Ronaldoék ellen botlottak, kiderül, hogy teljesítenek a nagycsapatok a soron következő fordulóban.

Espanyol (20.) – Sevilla (11.)

Az utolsó helyezett Espanyolra már nincsenek jelzők, olyan pocsék szezont fut, hiába a vezetők leváltása, úgy látszik a hiba magában a játékosokban keresendő. Kudarc kudarcot követ, igaz legutóbb a Granadától sikerült idegenben valahogy 1 árva pontot elcsenniük, azonban azelőtt négy meccset is elveszítettek zsinórban. A 15 forduló alatt összeszedett 10 pont magáért beszél, nem számíthatnak sok jóra a Sevilla ellen, aki igaz nem élete formájában játszik, azonban valószínűleg nem fog gondot okozni, a darabokra szakadt Espanyolt két vállra fektetni.

Real Sociedad (9.) – Getafe (6.)

A Sociedad utolsó meccsén 5 gólt vágott a Valencia csapatának, jó formában és lelkesen játszottak, ha ez még nem múlt el a játékosokból, akkor remek meccsre számíthatunk. A Getafe egész jó szezont produkál, a 6. helyen tanyázik amely Euro ligába való jutást von maga után. Utolsó meccsükön a Málaga csapatát győzték le 1-0-ra otthon. A két együttes között 3 helyezés és két pont a különbség, ebből is látszik, hogy a középmezőny elég szoros és minden egyes pont számít. Izgalmas mérkőzésre számíthatunk.

Málaga(5.) – Granada (18.)

A Málaga kötelező feladat előtt áll. Ha meg szerezné őrizni az előkelő 5. pozíciót akkor bizony a Granada csapata ellen győztesen kell kikerülniük. Ez valójában nem is tűnhet olyan nehéz feladatnak majd, hiszen a Granda nem túl acélos az első osztályban eddig. Idegenben eddig két győzelem mellett öt vereséget könyvelhettek el, míg a Málaga négyszer tudott nyerni két vereség mellett.

Osasuna (16.) – Valencia (12.)

A mindig az élbolyba tartozó Valencia, idén kicsit visszavett, annyira, hogy már beleszürkült a középmezőnybe egészen a 12. helyre. A bajnokságban utolsó két meccsükön két hatalmas pofont kaptak, először a Málaga ütötte ki őket 4-0-ra, majd a Sociedad tette helyre őket (2-5). Az Osasuna a 16. helyet foglalja el, de a spanyol kupát is figyelembe véve már 5 meccse nem talált legyőzőre. Külön érdekesség, hogy az Osasuna idegenben már 2005 óta nem tudja megverni a denevéreket, viszont, otthoni környezetben rendre jól szokott szerepelni ellenük. Hamarosan kiderül, hogy Soldadoék végre egyenesbe érnek vagy továbbra is bukdácsolnak majd a bajnokságban.

Levante (8.) – Mallorca (17.)

A Mallorca hatalmas mélyrepülésben van, már elképesztő 11 meccse nem tudott győzedelmeskedni. A Levante egyértelmű esélyesként várja a találkozót, hatalmas esély van arra, hogy visszavágjon 6 év szenvedésért, ugyanis legutóbb 2006-ban tudtak nyerni a Mallorca ellen. Tovább rontja a vendégek helyzetét, hogy idegenben még nem tudtak nyerni, a Levante viszont elég jó mérleggel rendelkezik hazai pályán (4 győzelem-1 döntetlen -2 vereség).

Athletic Bilbao (15.) – Celta Vigo (14.)

Nagyon nem megy idén a szekér a Bilbaonak, ebben nagy befolyása van a csapat egyik legnagyobb sztárjának Llorentének a mellőzése is. Az Euro ligából is kieső spanyol gárda, volt már jobb formában is. Legutóbb a két spanyol gigásszal játszottak a bajnokságban, a Real és a Barca is egyaránt ötöt vágott nekik idegeben. Azonban mellettük szól az a tény, hogy a Celta utolsó hat idegenben lejátszott mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni.

Atlético Madrid (2.) – Deportivo La Coruna (17.)

Épp jól jön az Atléticonak, hogy a Depor ellen játszhat, mivel a La Coruna, papíron, nem számíthat nehéz ellenfélnek, és egy kis önbizalom növelés, bizony jól fog jönni a fővárosi alakulatnak, a városi riválistól elszenvedett 2-0-ás vereség után. A Deportivo idegenben utoljára, a másodosztályban tudott nyerni, úgyhogy most sem számíthat fényes győzelemre a madridiak ellen.

Rayo Vallecano (10.) – Zaragoza (13.)

Igazi középmezőnybeli derbinek lehetünk szemtanúi, ha a Rayo – Zaragoza meccsre lennénk kíváncsiak. A különbség köztük 3 hely a tabellán és 3 pont, nyílt mérkőzésre számíthatunk. Egyik csapatnak sem megy annyira jól, a statisztikák azt mutatják, hogy míg a Rayo otthon ütőképesebb, addig a Zaragoza rendre gyenge meccseket játszik idegenben.

Péntek

21:30 Espanyol – Sevilla

Szombat

16:00 Real Sociedad – Getafe

18:00 Málaga – Granada

20:00 Valladolid – Real Madrid

22:00 Osasuna – Valencia

Vasárnap

12:00 Levante – Mallorca

17:00 Athletic Bilbao – Celta Vigo

19:00 Atlético Madrid – Deportivo La Coruna

21:00 Betis – Barcelona

Hétfő

21:00 Rayo Vallecano – Zaragoza

Szerző: Burti