Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vis maior eset Pécsett: anyagi okok miatt Supka Attila marad a PMFC edzője

Sajtótájékoztatót tartott délelőtt Matyi Dezső, a PMFC-Matias tulajdonosa, aki az eredeti tervek szerint hivatalosan is bejelentette volna Supka Attila szerződésbontását, ehelyett azonban derült égből villámcsapásként tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a szakember mégis marad a baranyai klub kispadján.

Hogy miért volt megdöbbentő a bejelentés?
Nos, a hét elején a klub hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a tulajdonos és az edző a gyenge bajnoki szereplés és a korai kupabúcsú miatt közös megegyezéssel szerződést bontott. Az előzményekről mindössze annyit, hogy a tulajdonos a kupakiesés másnapján a sportnapilapnak tett nyilatkozatában keményen bírálta a korábban a Debrecennel bajnoki címet, a Honvéddal pedig kupagyőzelmet szerző szakember munkáját. Majd napokon keresztül a sajtóban üzengetett egymásnak a két fél. A tetőpont az utolsó hazai mérkőzésen történtek jelentették, amikor a szurkolók az edző távozását követelték, aki erre a következőképpen reagált a Nemzeti Sportban: „Nem csak nekem szól…”.

Tehát nem tartott sokáig Supka munkanélkülisége, ugyanis a mai sajtótájékoztatón Matyi Dezső bejelentette, hogy a végkielégítés ütemezéséről nem tudtak megegyezni. A pécsi tulajdonos havi részletekben utalta volna a szakember számlájára a járandóságát, ám Supka ezzel szemben egyben szerette volna megkapni, ezért visszautasította a felajánlott megoldást.
A jövőben szakmai igazgatót neveznek ki, aki felügyeli Supka munkáját, ám konkrétumok még nem hangzottak el ezzel kapcsolatban.

A helyzet tulajdonképpen újdonságként hat a magyar futballban, hiszen hasonlóra még nem volt példa. Supka elmondta – mert jelen volt a sajtótájékoztatón -, hogy mind magára, mind pedig a tulajdonosra nézve méltatlannak tartja a kialakult helyzetet.

Folytatás a jogászokra vár, hogy kielemezzék, és megoldják ezt kétségkívül nem mindennapi helyzetet.

Gavalovits Sándor