Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fantombüntető Londonban és Benítez első sikere –A PL 16. fordulójának történései

Az Arsenal és a Chelsea egy félidő alatt elintézte aktuális ellenfelét a Premier league 16. fordulójában. Az „Ágyúsoknak” vitatott büntető is kellett a sikerhez a West Bromwich ellen míg a Chelsea simán nyert a Sunderland otthonában.

Az Arsenal-West Bromwich találkozó sajnos nem a színvonalas játékról marad emlékezetes, hanem a téves játékvezetői ítéletekről. Mike Jonson játékvezető két 11-est ítélt a hazaiaknak ebből az első egyértelműen téves döntés volt. A Cazorla műesése után megítélt büntetőt Arteta biztos lábbal értékesítette, majd a második játékrészben miután Morrison ténylegesen akasztotta Chamberlaint a spanyol büntetőből duplázott. A „West Brom” ezzel a vereséggel zsinórban a harmadik zakóját szenvedte el az angol bajnokságban.

A Chelsea a hétközi Bajnokok Ligája búcsút feledtetve egy féldő alatt egy laza hármast rúgott a gyengécske Sunderlandnek. Torres és Mata góljaira ugyan Johson szépségdíjas góllal válaszolt, de a Fekete Macskák nem tudták szorosabbá tenni a találkozót Ez volt Rafa Benítez első sikere a Kékek élén a bajnokságban. Bizakodásra adhat okot a Chelsea fanoknak, hogy Fernando Torres hosszú idő után végre ismét régi formáját idézte.

A Norwich gólgazdag meccsen szerezte meg a három pontot a Swansea ellen, míg a Wigan és a QPR fordulatos találkozón leikszelt egymással.

A Premier League 16. fordulójának eredményei:
Sunderland – Chelsea 1-3 (Johnson 66., ill. Torres 11., 46. – a másodikat 11-esből, Mata 49.)
Arsenal – West Brom 2-0 (Arteta 26., 64. – mindkettőt 11-esből)
Southampton – Reading 1-0 (Puncheon 61.)
Aston Villa – Stoke City 0-0
Swansea – Norwich 3-4 (Miku 51., 92., De Guzman 59., ill.. Whittaker 16., Bassong 40., Holt 44., Snodgrass 77.)
Wigan – QPR 2-2 (McCarthy 19., Beausejour 74., ill. Nelson 26., Cisse 71.)

Szerző : Veres Péter