Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Folytatódik a Hoffenheim vesszőfutása, avagy az egyre markánsabb Hamburg megérdemelt győzelmet aratott

A több játékost is sérülés miatt nélkülöző kikötővárosiak ellen tulajdonképpen esélye sem volt az edzőváltáson átesett vendégeknek.

Hamburger SV – Hoffenheim: 2-0 (1-0).

Ahogy arról korábban szót ejtettünk, az utóbbi hetek rossz szereplése miatt néhány nappal ezelőtt a Hoffenheim klubvezetése megköszönte a szolgálatait az együttes eddigi vezetőedzőjének, s elbúcsúztak Markus Babbeltől. Helyére ideiglenesen, december végéig Frank Kramer érkezett, és a gárda szurkolói abban bízhattak, hogy az új trénernek esetleg bizonyítani akarnak a labdarúgók és ez által eredményesebbekké válhatnak.

Nos, ebből az első találkozón szinte semmi sem valósult meg, ugyanis bár mindkét kapu előtt körülbelül ugyanannyi veszélyesnek tűnő akció volt, Thorsten Fink alakulata két védelmi megingást kihasználva megnyerte a párharcot. Előbb ugyanis egy jobboldali beadásra nem ugrott fel fejelni Matthieu Delpierre, így mintegy tíz méterről, a kissé kint álló Koen Casteels fölött a kapuba bólinthatott Artjoms Rudnevs, majd a második játékrész derekán egy hamburgi lövést követő kipattanóra Sven Schipplock reagált lassan, így könyörtelenül bevághatta a kapu bal oldalába a labdát a lett támadó, így először duplázott Rudnevs Bundesliga-mérkőzésen, s immár hatgólos.
Az egyre labdabiztosabb és stabilabb Hamburg győzelmét tehát semmi sem veszélyeztette, a Hoffenheim számára pedig talán még nyilvánvalóbbá vált, hogy kizárólag az edzőcsere még nem jelent megoldást a problémáikra. Gólszerző: Rudnevs (28., 74.).

Hamburger SV: Adler – Zhi Gin Lam (Bruma, 79.), Westermann, Mancienne, Diekmeier – Aogo, Badelj, Skjelbred (Sala, 85.) – Arslan – Rudnevs (Berg, 89.), Son.

Hoffenheim: Casteels – Johnson, Compper, Delpierre, Beck – Salihovic, Williams (Schrock, 66.), Rudy – Volland (Schipplock, 71.), Firmino (Grifo, 86.)– Derdiyok.