Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mire megy a lendületes Spurs a gyengélkedő Everton ellen?

A manchesteri rangadó árnyékában az Everton a stabilan szereplő Tottenhamet fogadja az angol bajnokság 16. fordulójában. A Bajnokok Ligáját megcélzó londoniak esetleges győzelmükkel felzárkózhatnak az élmezőnyhöz.

Mindkét csapat jó formában várja a mérkőzést, a Tottenham az Arsenal elleni fiaskó (5-2) óta nem veszített pontot, míg az Everton március óta őrzi hazai veretlenségét. Az otthon játszó Everton idény kezdeti jó formája azonban megtörni látszik, a legutóbbi három meccsén csak döntetlenre volt képes a liverpooli gárda. David Moyes abban bízhat, hogy a Fellaini-Jelavic csatárduó vezérletével azzal a kiváló formával rukkolnak elő, amellyel meglepték a mezőnyt a szezon elején.

A Tottenham játékosai a hétközi Európa Liga mérkőzéssel a lábukban készülnek a találkozóra. Nem sok jót jelent a londoniakra nézve, hogy két kulcsemberük Bale és Dawson sérülés miatt kihagyja a Mersey-parti ütközetet. Bale nélkül vagy sem mindenképp nyernie kell a Spursnek, ha nem akar véglegesen leszakadni a két manchesteri csapattól. Egy esetleges győzelem óriási fegyvertényt jelentene, hiszen a Tottenham 2007 februárjában nyert legutóbb a Goodison Parkban.

Szerző: Veres Péter