Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felemás vasárnap a Bundesliga magyar játékosai számára, avagy duplázó Huszti Szabolcs, születésnapján búslakodó Szalai Ádám!

A hét utolsó napjára maradt két bajnoki mérkőzésen ellentétes érzelmek uralkodhattak honfitársainkban: míg Szalai Ádám ezúttal nem tudta góllal segíteni csapatát, s vereséget szenvedett a Mainz, a Hannover nagyrészt a magyar középpályásának köszönheti a Bayer Leverkusen elleni győzelmet.

Hannover – Bayer Leverkusen: 3-2 (1-1).

Bár a gyógyszergyáriak gyorsan, már a 3. percben megszerezték a vezetést Gonzalo Castro révén, végül a házigazda örülhetett a három pontnak. Történt ugyanis először, hogy a 20. percben az ellene elkövetett szabálytalanság nyomán ítélt büntetővel egyenlített Huszti, majd a második félidő elején egy perc leforgása alatt mindkét oldalon született egy-egy gól. Előbb Mame Diouf szerezte meg a hazaiak számára a vezetést jelentő találatot, majd szinte rögtön a középkezdésből egyenlített az immár tízgólos Stefan Kießling – ráadásul mindkét gól hasonló körülmények között született, hiszen az oldalról érkező beadást mindkét támadó fejjel továbbította a kapuba. A találkozó ugyanakkor további fordulatot tartogatott: a tizenhatoson belül cselezni próbáló Husztit Stefan Reinartz rúgta fel a büntetőterületen belül, s a korábbi magyar válogatott futballista ezúttal is hidegvérű ítélet-végrehajtónak bizonyult, hiszen élt az eséllyel, s megszerezte a Hannover számára a vezetést. Ezt követően hiába tett meg mindent az egalizálás érdekében Sascha Lewandowski legénysége, vesztesen hagyta el a pályát.
Gólszerzők: Huszti (20., 59.), Diouf (57.), ill. Castro (3.), Kießling (58.).

Borussia Mönchengladbach – Mainz: 2-0 (0-0).

Bár közel egy órán keresztül gólnélküli állás volt az összecsapáson, öt perc alatt kétszer is betalált a Mönchengladbach, s ezzel megnyerte a mérkőzést. Pedig összességében nem tettek kevesebbet a pontszerzésért ellenfelüknél Thomas Tuchel játékosai, hiszen gyakorlatilag minden fontos mutatóban jobban teljesítettek – 46-54 százalékos labdabirtoklási arány, 5-8 lövési kísérlet, 2-4 kapura lövés -, a futballt azonban továbbra is gólra játsszák és mivel Szalai Ádám annak ellenére sem tudott ezúttal a kapuba találni, hogy a 25. születésnapján végig a pályán maradhatott, ezért pont nélkül maradtak a mainziak.
Gólszerzők: Hanke (58.), Arango (63.).

Szerző: Budai Levente