Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fordulatos meccs Manchesterben- oda a City hazai veretlensége

A Uintednak vol miért törlesztenie, hiszen tavaly az utolsó fordulóban hosszabbításában bukta el a bajnoki címet ráadásul oda-vissza kikapott a városi riválistól. Ennek megfelelően, parázs hangulatban kezdődött a manchesteri rangadó, jól látszott, hogy mindkét edző feltüzelte csapatát.

A City kezdte jobban a találkozót a MU jobbára a saját térfelére szorult a mérkőzés elején. A Vörös Ördögök a semmiből szereztek vezetést, Ashley Young ragyogó átadását Rooney váltotta gólra.Szűk negyedóra után egy újabb kontrából Rooney révén már 2-0-ra vezetett a United. Ezzel a duplával Wayne Rooney a Manchester United legeredményesebb gólszerzője lett nem kisebb nagyságot, mint Sir Bobby Charltont megelőzve.

A második játékrészben visszajött a meccsbe a City, iszonyatosan megnyomták az utolsó fél órát aminek köszönhetően Yaya Toure és Zabaleta góljával sikerült egyenlíteni. Mancini ezúttal jól cserélt, Tevez és Dzseko behozatala megváltoztatta a játék képét. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy kétgólos United vezetésnél Ashley Young gólját tévesen annulálta a Mike Anderson játékvezető. A mérkőzés azonban még tartogatott fordulatot Van Persie szabadrúgásgólja megpattant a sorfalon és Hart hálójában kötött ki. Ezzel a szerencsétlen góllal majdnem két év elteltével elvesztette hazai veretlenségét az égszínkék manchesteri alakulat.


M0-1Wayne by ourmatch


M0-2Wayne by ourmatch


Yaya1-2M by ourmatch


Zabal2-2M by ourmatch


M 2-3 RVP by ourmatch

Szerző: Veres Péter