Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: kikaptak Babosék, győzött az Ajax

Az Eredevisise 16. körét játsszák a csapatok hétvégén, a nagy(formában) lévő klubok közül még csak az Ajax lépett pályára vasárnapig. Az amszterdamiak a középcsapatnak számító Groningent fogadták. Babos és a nijmegeniek Waalwijkbe látogattak, Horváthék a Zwollét fogadták. Lássuk a forduló eddigi eseményeit!

Még pénteken játszották:

Heracles Almelo – FC Utrecht 1-1
Gólszerzők: Duarte (19. perc), illetve Dorda (27., öngól)
A forduló nyitó találkozóján 1-1-es döntetlen született, így az esélyesebb, vendég utrechtiek már több mint egy hónapja nem nyertek idegenben, pedig ha az élmezőnyben akarnak végezni, szükségük lenne az otthonuktól távol megszerezhető három pontokra is.

Szomati találkozók:

RKC Waalwijk – NEC Nijmegen 2-0
Gólszerzők: Martina (45. perc), Jozefzoon (81.)
Sajnos kikapott Waalwijkben Babos Gábor csapata a NEC, és igazság szerint a vendégek játékában nem is volt benne a pontszerzés reménye. A hazaiak a vezetést Martina révén szerezték meg az első félidő végén, majd az utolsó 10 percre lett lefutott a találkozó, amikor Jozefzoon duplázta meg az RKC előnyét.

ADO Den Haag – PEC Zwolle 1-1
Gólszerzők: Toornstra (66. perc), illetve Achenteh (24.)
Az újonc Zwolle még a vezetést is megszerezte, ám végül egy ponttal kellett megelégednie Hágában. Természetesen ez a megszerzett egy egység is fontos lehet a végelszámolásnál, ugyanis a PEC elsődleges feladata a kiesés elkerülése. A hazaiaknál végig a padot melegítette a korábbi 4-szeres magyar válogatott, Horváth Gábor.

AZ Alkmaar – Willem II 0-0
A továbbra is formán kívül játszogató AZ most is meglepetés eredményt produkált. Szombaton, az alkmaariak nem bírtak az utolsó helyen álló Willem-mel, így a tilburgiak értékes ponttal gazdagodtak.

Ajax – Groningen
Gólszerzők: Boerrigter (42. perc), Schöne (53., büntető)
Kétgólos, kötelező siker aratott az Amszterdami együttes, amely ha csak időlegesen is, de egy pontra csökkentette hátrányát az éllovas Vitessel, és Twentével szemben.

Szerző: Balogh József