Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eltörölték Marcel Schmelzer piros lapját, avagy fiatal tehetségek a Borussia Dortmund látókörében

Ahogy arra számítani lehetett, a Borussia Dortmund Wolfsburg elleni – vesztes – mérkőzésének 35. percében kiállított balhátvéd mégis játszhat a következő bajnoki mérkőzésén.

Ahogy arról már hírt közöltünk, a „farkasok” javára megítélt tizenegyest kiváltó szituációban vétlen volt a kezezésben a 9-szeres német válogatott futballista, mégis le kellett vonulnia a pályáról. A téves játékvezetői ítélet után azonban hétfőn megszületett a döntés, miszerint a játékost mégsem tiltják el.

Schmelzer ebben a szezonban alapemberévé vált a Ruhr-vidékieknek, hiszen összesen huszonhét alkalommal lépett pályára, s két-két gól és gólpassz került a neve mellé.

A dortmundiakkal kapcsolatos hír még, hogy a transfermarkt.de információi szerint felkeltette a klubvezetőség érdeklődését Christian Atsu, a Porto 20 éves ghánai válogatott balszélsője, Hendrik Bonmann személyében pedig talán Roman Weidenfeller utódját találták meg a BVB játékosmegfigyelői: a 18 éves német kapus az RW Essen U 19-es csapatából vívta ki a figyelmet, ugyanis ami az idei bajnokságban nyújtott teljesítményét illeti, a tizennégy pályára lépéséből nyolc alkalommal nem kapott gólt.

A sárga-fekete mezesek háza táján a mindössze 16 éves, amerikai-el salvadori kettős állampolgárságú Junior Flores szerződtetése is felmerült. A támadó középpályás a Bradenton Academics tehetsége.

Szerző: Budai Levente