Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: sima PSV siker a rangadón, gólverseny Heerenveenben

A szombati nap után, vasárnap már sokkal izgalmasabb, színvonalasabb mérkőzéseket hozott az Eredevisie 16. játéknapja. Az éllovas Twente látogatott Eindhovenbe, a szezon eddigi legfontosabb rangadójának keretében. Magyaros rangadót rendeztek Heerenveenben, és hogy miért? Olvass lejjebb, és megtudhatod legújabb holland bajnoki összegzőnkből!

2012. december 9.

SC Heerenveen – Roda JC 4-4
Gólszerzők: Djuricic (26. perc), Van La Parra (40., 81.), Finnbogason (54.), illetve Malki (36., 83.), Biemans (77.), Hupperts (90.)
Ha már a honi sajtó is megfelejtkezik róla megemlékezni, és csak a vendégek két magyar labdarúgójáról tesznek említést, mi megemlítjük a hazaiak magyarját is. Természetesen azzal mindenki tisztában van, hogy Németh Krisztián alapembere, míg Kádár Tamás minimum cserejátékosa a sárga-feketéknek. Azonban a mai találkozón a hazai SCH-nál is volt egy hazánk fia. Végig a padon ülte végig a meccset Kenneth ,,Kenny” Otigba, a magyar-nigéria középhátvéd. Az U21-es válogatottunk büszkesége általában a második csapat keretéhez tartozik, ám most a cserék közé lett nevezve, az Eredevisieben. A derbi végül is szenzációs 4-4-es döntetlennel végződött, úgy, hogy a vendéglátók 3-1-re, és 4-2-re is vezettek.

NAC Breda – Feyenoord 2-2
Gólszerzők: Luijckx (23. perc), Gudelj (76.), illetve Pellé (5.), Immers (74., büntető)
A kiesés elől menekülő Breda meglepetésre kitudott sajtolni egy remit hazai pályán, a jóval esélyesebb Feyenoord ellen. A rotterdamiak kétszer is vezetést szereztek, ám a NAC kétszer is egalizált. A vendégeknél ismét betalált az olasz vándormadár, Graziano Pellé, aki talán élete formájában játszik, a talján már 11 gólnál jár a ligában, míg a büntetőt értékesítő Lex Immers 9-nél.

VVV-Venlo – Vitesse Arnhem 3-1
Gólszerzők: Otsu (40. perc), Linssen (55.), Cullen (80.), illetve Ginkel (10.)
Tovább folytatta kiváló szereplését a Venlo, amely pár fordulóval ezelőtt még szinte biztos kiesőjelöltnek számított. Mostanra a VVV zsinórban harmadik összecsapásán maradt veretlen, így már az osztályozós zónából is kiléphetek, maguk mögé taszítva a NAC-ot. Mai áldozatuk a Vitesse volt, amely meglepő veresége ellenére is ezüstérmes pozícióban díszeleg, ami továbbra is bőven erőnfelüli teljesítmény.

PSV Eindhoven – Twente Enschede 3-0
Gólszerzők: Wijnaldum (38. perc), Matavz (80.), Narsingh (82.)
A 16. fordulóval érkezett el az idő, az idei szezon legnagyobb rangadójának tekinthető derbi odavágójára, azaz az első felvonásra. A PSV-n már a találkozó elején látszott, hogy magabiztosak, nem úgy a Steve Mclaren vezette vendégek. A kezdeti puhatolózás után a szünet előtti hajrá törte meg a gólcsendet: Georginio Wijnaldum vette be az enschedeiek kapuját. A szünet után is megmaradt a hazai mezőnyfölény, és az utolsó 10 percre végzetesen elvették a Twente kedvét a csatától. A 80. minutumban a szlovén Tim Matavz, majd kicsivel később a holland nagy válogatott Luciano Narsingh szerzett gólt. Sikerével a PSV átvette a vezetést, Mclarenék visszacsúsztak a 3. helyre.

A forduló korábbi eredményei: https://www.fociclub.hu/hollandia-kikaptak-babosek-gyozott-az-ajax/

Szerző: Balogh József