Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videóhír:Messi megdöntötte a 40 éves gólcsúcsot

Lassan nem találunk jelzőket a kis argentinra, évek óta ontja a gólokat és döntögeti a rekordokat. Vasárnap a Betis ellen egy egészen elképesztő csúcsot sikerült a múltnak átadnia.

Gerd Müller 1972-ben 1 naptári évben 60 mérkőzés alatt rúgott 85 góljával, mindenkit felül tudott múlni, egészen mostanáig. Lionel Messi Vasárnap duplázni tudott és így már 86 gólos ebben az évben ami mindenképp rekord.

Különbség kettejük között annyi, hogy míg Müllernek 60 meccsre volt szüksége (53 bajnoki -72 gól, 7 válogatott – 13 gól), addig Messinek 66 mérkőzés kellett (57 bajnoki – 74 gól, 9 válogatott – 12 gól), hogy megdöntse és túl is tudja szárnyalja elődjét. A bolha hét közben megsérült a Benfica ellen, azonban első látásra súlyosnak tűnő sérülés nem volt komolyabb holmi zúzódásnál. Így 100%-osan tudta Tito bevetni a Betis ellen, ahol a 16. percben érte el Müller csúcsát, majd 9 perccel később már túl is szárnyalta. A Barca és Messi a Betis elleni mérkőzésen három csúcsot állított be. Ugye a már említett egy naptári évben szerzett gólok számát, és Leonak sikerült még 1 csúcsot elérnie. Zarra után csak Messi tudta megcsinálni azt a bravúrt, hogy egymás után öt mérkőzésen is duplázni tudjon. A 3. csúcsot pedig a Barca döntötte meg mégpedig azzal, hogy tovább növelte a liga történetének legjobb kezdetét, immár 15 mérkőzés után 14 győzelem 1 egy döntetlen áll a katalánok mellett, ami ugyancsak abszolút rekordnak számít.

Még három meccs vár a Barcelonára idén, kettő bajnoki és egy király kupa mérkőzés, így Messi tovább növelheti az így is elképesztő mennyiségű góljai számát.

Burti