Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Orosz bajnokság: Dinamo siker Kuranyi duplával, otthon nyert a CSZKA, és a hétfői menetrend

Vasárnap további két mérkőzést rendeztek az orosz bajnokság 19. körében. A Dzsudzsák nélkül felálló Dinamo Groznijba látogatott, míg az újonnan éllovassá avanzsáló CSZKA az utolsó Mordoviját fogadta. Lássuk a mai eredményeket, illetve a hétfői programot!

2012. december 9. Vasárnap

Tyerek Groznij – Dinamo Moszkva 1-2
Gólszerzők: Almeida (64. perc), illetve Kuranyi (12., 68.)
Az eltiltott Dzsudzsák Balázs nélkül győzedelmeskedett a vendég Dinamo Moszkva, a Tyerek Groznij vendégeként. A kék-fehérektől a korábbi német válogatott Kevin Kuranyi tudott duplázni. Az elég összetett származással bíró csatár első félidei találatát még ugyan kiegyenlítették a csecsenek a szünet után, ám örömük mindössze négy percig tartott, és a jó Kevin ismét előnyhöz juttatta a fővárosiakat. Ezután a végeredmény már nem változott, sikerével a Dinamo már a 8. helyen áll, és a 4. pozíció is elérhető közelségben van hozzájuk, akár a következő fordulóban is.

CSZKA Moszkva – Mordovija Szaranszk 2-1
Gólszerzők: Honda (14. perc), Mamaev (71.), illetve Bober (54.)
A hétfői napig mindenképp az első helyre lépett fel a CSZKA, amely hazai pályán, a vártnál nehezebben intézte el a tabella utolsó helyét elfoglaló újoncot, a Mordoviját. A liga szegényfiúja, a szaranszki kiscsapat a japán sztár, Keiszuke Honda vezető találatát ugyan még egalizálni tudta Anton Bober révén, Anton Mamaev csak begyötörte a moszkvaiak győztes találatát. Leonyid Szluckijék sikerükkel győzelmi kényszerbe erőltetik a hétfőn pályára lépő Anzsit, amelynek muszáj lesz megszereznie a három pontot a Zenit otthonában, ha tapadni akar a vetélytársra.

Hétfőre két mérkőzés maradt a 19. fordulóból:

Rubin Kazany – Szpartak Moszkva 14:45
Az utóbbi pár évben rangadónak számított ez a mérkőzés. Napjainkra a fővárosi klubok újbóli megerősödése miatt ismét háttérbe szorult a tatár együttes. A kazanyiak bár a 6. helyen ácsorognak, feljebb aligha fog vezetni az útjuk, hiszen nem nyújtanak túl egyenletes, és meggyőző teljesítményt a szezonban. A vendég Szpartak csak a 9. pozíciót foglalja el a Premjer Ligában, ám jó jel lehet a moszkvaiaknak, hogy idei első találkozójukon ők nyertek a Luzsnyikiben. Továbbá emelheti a ,,Katonaklub” körüli jókedvet, nemrég tért vissza a fiatal, régi-új vezetőedző, Valerij Karpin, az együttes legendája.

Zenit Szentpétervár – Anzsi Mahacskala 17:00
A győzelmi kényszerrel a fejekben, és a lábakban léphet pályára Szentpéterváron az Anzsi. A Sameul Eto’o vezette dagesztáni sztárcsapat szoros versenyben szeretne maradni a CSZKA-val, ám ehhez mindenképp nyerniük kellene a Finn-öböl partján. A forma alapján talán a Zenit van jobb passzban, ugyanis Spallettiék utolsó tétmeccsükön, a BL-ben a San Siroban verték meg a Milant, míg a hazai ligában, Moszkvában verték meg a Szpartakot.

A forduló korábbi eredményei: https://www.fociclub.hu/orosz-bajnoksag-piros-lapok-napja-a-premjer-ligaban-vasarnapi-program/

Szerző: Balogh József