Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi német válogatott támadót szerződtethet a Fortuna Düsseldorf

A remek szezonkezdetet követően hullámvölgybe kerülő újonc az őszi szezon végéhez közeledve a 15. helyen áll a tabellán és a házi góllövőlistát vezető Dani Schahin is mindössze négy gólig jutott a bajnokság eddig lejátszott mérkőzésein. Épp ezért nem meglepő, hogy a düsseldorfiak új támadó után néznek az átigazolási szezonban.

A 29 éves, 12-szeres német válogatott Mike Hanke jelenleg a Borussia Mönchengladbachban szerepel és az idényben már huszonnégy alkalommal lépett pályára, azonban mindössze négy gólt lőtt, s egy gólpasszt adott, a piaci értéke pedig 3,5 millió euró.
Rajta kívül további csatárok megszerzésére is törekednek a Fortunánál: a norvég Brann Bergennél Korcsmár Zsolt csapattársa, a 24 éves nigériai Kim Ojo az előző, már befejeződött évadban harmincnégyszer jutott szóhoz és ezeken a találkozókon tizenöt gólt lőtt és tíz gólpasszt osztott ki középcsatárként, vagyis rendkívül hasznos tagja volt együttesének. A 1,75 millió euró piaci értékű futballista ráadásul mindkét lábával ugyanolyan technikás, így jó eséllyel hasznára tudna lenni a német gárdának.
A mindössze 18 éves japán, Yuya Kubo neve is felmerült, mint lehetséges új játékos – jelenlegi statisztikája szerint húsz meccsen mindössze egy gólig jutott, ami csatárként nem túlságosan dicséretet érdemlő produkció.

Szerző: Budai Levente