Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League 17. forduló: Newcastle-ben javítaná botlását a City – beharangozó

A címvédő Manchester City a Newcastle United otthonában vendégeskedik a Premier League 17. fordulójában. A United elleni városi rangadón a hazai veretlenségét elvesztő Cityre újabb nehéz feladat vár a St. James Parkban.

Ha Roberto Mancini csapata versenyben akar maradni a bajnoki címért mindenképp nyernie kell, hiszen a MU a múlt heti sikerével már hat pont előnnyel vezeti a tabellát a városi rivális előtt. A helyzet óriásit változott tavaly májushoz képest, akkor a Citynek az éllovas pozíció megőrzéséhez kellett a három pont a Szarkák ellen, míg most a bajnoki álmok életbentartása az elsődleges cél. A legutóbbi találkozót a City nyerte, annak a Yaya Tourénak a vezérletével aki nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy szívesen fejezné be pályafutását a manchesterieknél. A győzelemre most is minden esélye megvan a vendégeknek, hiszen a Newcastle a 14. helyen szerénykedik, ugyanakkor számukra is létkérdés a győzelem, hiszen csak két pontra vannak a kiesőzónától.

A Manchester United a Sunderlandet fogadja és ha érvényesül a papírforma ez lehet zsinórban az ötödik győzelme Sir Alex Ferguson csapatának.

Gera Zoltán csapata, a remekül rajtoló, de mostanában gyengélkedő West Bromwich Albion vasárnap a West Ham Unitedet látja vendégül.

A 17. forduló párosítása:

Szombat
13:45 Newcastle United – Manchester City
16:00 Liverpool – Aston Villa
16:00 Manchester United – Sunderland
16:00 Norwich City – Wigan Athletic
16:00 Queens Park Rangers – Fulham
16:00 Stoke City – Everton

Vasárnap
14:30 Tottenham – Swansea
17:00 WBA – West Ham United

Szerző: Veres Péter