Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Áll a bál a ZTE-Poznan-Hamburg háromszögben

Továbbra is tartozik a Lech Poznan a Zalaegerszegnek, miután 2010-ben átigazolta Artjoms Rudnevset. A lengyel csapat nem dúskál az anyagiakban, ám közben továbbértékesítették Hamburgba a lett támadót. A német klub 3 és félmillió euróért vette meg a korábbi ZTE csatárt, ám fizetni nem tud, miután veszteségesen zárta az előző évadot.

A történet 2010. nyaráig nyúlik vissza, amikor is a 2009-2010-es szezonban a Poznan felfigyelt Rudnevsre, és mintegy 600 000 euróért átigazolta a lett csatárt, de a vételárnak csak a 40 %-át fizette ki a lengyel klub. A zalaiak elöke, Nagy Ferenc szerint a Lech Poznan 100 millió forinttal tartozik a kék-fehéreknek, miután a lengyelek továbbértékesítették a német Hamburgnak Rudnevs játékjogát, ez az összeg nagyon fontos lenne az első osztályért vívott harcban. A HSV minteg 3,5 millió euróért szerződtette a támadót 2012. nyarán, ám ezt az összeget sajtóinformációk szerint a német klub még nem utalta át a poznaniak számlájára, így pedig a lengyelek sem tudnak fizetni a zalaiaknak. A legfrisebb hírek szerint a Hamburg vesztességgel zárta a 2011/12-es szezont gazdasági mérleg szerint. Erről Carl Edgar Jarchow beszélt egy német lapban.

A HSV a nyáron túlköltekezte magát, 6,6 millió eurós hiány keletkezett. A legdrágább igazolás a holland Rafael van der Vaart volt és a lengyel-ukrán Európa-bajnokság felfedezettje, Petr Jirácek. Rudnevs neve itt fel sem merült. Ugyanakkor abból a szempontból érdekes lehet a HSV története, mint fentebb utaltunk rá, talán a német klub sem fizet a Lech Poznannak. Persze ott 3,5 millió euróról van szó, míg a ZTE esetében 350 ezer euróról.

Gavalovits Sándor