Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagy átalakuláson mehet keresztül a Borussia Mönchengladbach

A bravúros müncheni pontszerzésének köszönhetően – legalábbis ideiglenesen – a hatodik helyen áll a Mönchengladbach, ám a vezérkar nem ül a babérjain, hanem jelentős változtatásokat tervez a játékosállományt illetően.

A Borussiánál szóba került a negyedosztályú Sportfreunde Siegen 22 éves balszélsőjének, a német Sven Michelnek a szerződtetése, aki a jelenlegi idényben húszszor lépett pályára és tizennégy gól mellett három gólpasszt is kiosztott. A piaci értéke mindössze 25 ezer euró, s a szezon végén lejár a szerződése, így elképzelhető, hogy megfelelő ajánlat esetén lemond róla a siegeni vezetőség.

Az egyszeres osztrák válogatott, Austria Wien-futballista Philipp Hosiner iránt szintén élénk érdeklődést tanúsít a német élvonalbeli gárda, hiszen a 23 éves középcsatár egyelőre pazarul teljesít idén: huszonhat mérkőzésén huszonöt gólt szerzett, ráadásul hat gólpasszt is kiosztott! Egészen elképesztő statisztika! A piaci értéke 900 ezer euró, a szerződése pedig 2015 nyarán jár le.

Lucien Favre alakulata úgy tűnik, előszeretettel figyel kevésbé ismert bajnokságokat, illetve labdarúgókat. Ezt bizonyítja a transfermarkt.de információja, miszerint a Thaiföldön légióskodó, egyszeres ghánai válogatott balszélső, Frank Acheampong is a csapathoz kerülhet. A 19 esztendős futballista eddig mindössze hét alkalommal jutott idén szóhoz és egy gólja mellett három gólpassz került a neve mellé.
A mindössze 17 éves finn középhátvéd, Joel Mero is megtalálható a kívánságlistán, aki tehetségét azzal bizonyítja, hogy ennyire fiatalon alapemberévé vált az élvonalbeli FC Lahtinak: már húsz alkalommal lépett pályára és védő létére két gól és egy gólpassz is a teljesítményét dicséri.

A legnagyobb hírnévvel rendelkező futballista, aki szóba került a Mönchengladbachhal kapcsolatban, az a 16-szoros német válogatott Marko Marin, aki a Chelsea-be történt nyári szerződése óta mindössze ötször kapott esélyt bizonyításra és ezeken a meccseken egy-egy gólig és gólpasszig jutott. A még mindig csak 23 éves, jugoszláv származású támadó középpályás összesen 179 percet töltött a pályán, ennyi idő alatt pedig nehéz maradandót alkotni. A 13 millió euró piaci értékű labdarúgó jelentős erősítést jelenthetne a ’Gladbach számára.

Ami a lehetséges távozókat illeti, a kétszeres német válogatott kapus, Marc-André ter Stegen iránt olyan európai sztárklubok érdeklődnek, mint a Liverpool, vagy a Barcelona, a 22 éves holland középcsatár, Luuk de Jong a Fenerbahcéba igazolhat, Patrick Hermann, a 21 éves jobboldali középpályás számára pedig elképzelhető, hogy az Internazionale, vagy a Tottenham lesz a következő állomáshelye. A 22 éves jobbhátvéd, Tony Jantschke iránt a Sevilla érdeklődik, a koszovói származású, de svájci válogatott, 20 éves Granit Xhaka kegyeit pedig az AC Milan, a Lazio és az Arsenal is keresi a hírek szerint.

Szerző: Budai Levente