Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem bírt a Bayern München gárdája a Mönchengladbachhal, avagy döntetlennel zárult a 17. forduló nyitómérkőzése

A bajorok a hozzájuk hasonlóan szintén jó formában lévő Armin Veh vezette alakulat ellen csak egy pontot tudtak otthon tartani az őszi szezon – számukra – utolsó bajnokiján, ami nagyrészt a vendégek kapusának, Marc-André ter Stegennek köszönhető, aki fantasztikus formában védett ezen az estén.

Bayern München – Borussia Mönchengladbach: 1-1 (0-1).
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a mönchengladbachiak hat mérkőzés óta nem találtak legyőzőre – igaz, a „bőrnadrágosoknak” pedig tizenkét meccs óta tartó veretlenségi sorozatuk élt az egymás ellen vívott ütközetet megelőzően. Mint utólag kiderült, mindkét széria folytatódott, hiszen a csapatok nem tudták eldönteni a három pont sorsát, így pontosztozkodásra kényszerültek a klubok.

Pedig meglepetésre a 20. percben a vendégek javára ítélt büntetőt a játékvezető, miután az alapvonal közelében elvégzett beadási kísérletbe kézzel ért bele Jerome Boateng. A dirigens szívét az sem hatotta meg, hogy a német válogatott középhátvéd a labdának háttal állt, így nem lehetett szó szándékos kezezésről. Az ítélet-végrehajtó, Thorben Marx azonban rendkívül magabiztos volt, s bevágta a tizenegyest a kapu bal oldalába. Ezt követően viszonylag sokáig próbálkoztak sikertelenül a hazaiak az egyenlítéssel, ám az 59. percben a csereként beállt Xherdan Shaqiri egalizált: bár először úgy tűnt, a koszovói származású, de svájci válogatott középpályás elveszíti a labdát, a vendégek gólszerzője, Marx hibázott, így lecsapott a lehetőségre Shaqiri, eltolta a labdát Tony Jantschke mellett, majd kilőtte a rövid alsó sarkot. Igazán szép támadás-befejezés volt! Ezt követően hiába tett meg mindent az egyenlítés érdekében Jupp Heynckes alakulata, végül be kellett érniük az egy ponttal.

Az 1-1-es eredménynek egyértelműen jobban örülhetnek a Borussia szurkolói, illetve játékosai, ám a bátran és nyíltan futballozó vendégek mindenképp dicséretet érdemelnek, mert valószínűleg mindent kihoztak ebből az estéből, amire lehetőségük volt. A Mönchengladbach portása, a 2-szeres német válogatott ter Stegent pedig külön kiemelést érdemel, mert többször is bravúrral mentette meg együttesét a góltól.

Bayern München: Neuer – Alaba, Dante, Boateng, Lahm – Schweinsteiger, Martínez (Shaqiri, 38.) – Ribéry, Kroos, Müller (Pizarro, 80.) – Mandzukic (Gomez, 57.).

Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Wendt, Brouwers, Stranzl, Jantschke – Arango, Marx, Nordtveit, Cigerci (Xhaka, 76.) – Hanke (De Camargo, 75.), Herrmann (Rupp, 79.).

Szerző: Budai Levente