Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Véget ért a bajnokság, zajlik a játékoskeringő – 6. rész

Befejeződött a bajnokság őszi szakasza. Egy hónapnyi pihenő után januárban már a felkészülés veszi kezdetét, addig is az átigazolási hírek kerülnek terítékre. A már biztosra vehető transzferek mellett a feltételezhető csapatváltásokról is beszámolunk.

Egeri FC: Fél évet kénytelen kihagyni Marcus Vinicius Batista Dos Santos, azaz Tanquera, az Egri FC brazil csatárára. A támadó az összel mindössze egy találkozón lépett pályára, a Siófok ellen 4-3-ra elvesztett mérkőzésen a szünetben állt be, ám a 64. percben sérülés miatt le kellett cserélni. Az elsődleges vizsgálatok szerint keresztszalag-szakadást, és porcsérülést állapítottak meg. A műtét utáni rehabilitáció hat-nyolc hónapot vesz igénybe, így ebben a bajnokságban már biztosan nem lép pályára. Az Egerrel kapcsolatos hír, hogy az ősszel nyolc góljával házi gólkirály Németh Norbertet a Vasas szeretné megszerezni. A középpályás korábban már futballozott Angyalföldön.

Újpest FC: Toricska Rajmund után Erős Ronald is profi szerződést kapott Újpesten. A fiatal játékos 2015. június 30-ig kapott szerződést, amely két évvel meghosszabítható. A középpályás január 10-én már a felnőttcsapattal kezdi a felkészülést.

DTVK: Továbbra is kérdéses, hogy L’Imam Seydi távozhat-e Diósgyőrből. A támadó felbontaná kontraktusát, ám a miskolci klub nem szeretné elengedni a csatárt. A francia-szenegáli játékos jogi útra terelte az ügyet, amelyet az MLSZ  is vizsgálja.

FTC: A brazil Leonardo a Ferencvárosnál köthet ki. A jelenleg szabadon igazolható támadó legutóbb az osztrák Red Bull Salzburgban dolgozott együtt Ricardo Monizzal.

Újpest FC: Belga lapértesülések szerint Chema Antónt visszaküldte a Standard Liége Újpestre. Barczi Dávid és Szokol Zsolt januárban a lila-fehérek második csapatánál kell jelentkezni a felkészülés kezdetén, miközben Bojan Mihajlovicsot kölcsönadná a klub.

Kecskemét: Kecskeméten Balogh Béla továbbra sem hosszabította meg szerződését, így a Kecskemét még a télen értékesítheti a védőt. Tölgyesi Viktort kölcsönvenné néhány csapat, és a több játéklehetőség reményében a középpályás hajlana is a tranzakcióra. A 20 esztendős játékost többek között a Zalaegerszeg, a Gyirmót, Szolnok és a Szeged is szívesen látná.

Gavalovits Sándor