Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Folytatódik a Schalke vesszőfutása, avagy meglepetésre idegenben győzött a Freiburg!

A szombat esti játéknap utolsó bajnoki mérkőzésének legfontosabb kérdése volt, hogy képes-e kilábalni a gödörből a gelsenkircheni gárda. Mint kiderült, a „királykékek” rossz sorozata nem szakadt meg, így már csak a hetedik helyet foglalják el a tabellán, s beelőzte őket a soros ellenfél, a Freiburg is.

Schalke 04 – Freiburg: 1-3 (1-2).
Bár a hazaiak szerezték meg a vezetést a 20. percben Jefferson Farfan góljával, ám még az első játékrészben sikerült megfordítania az állást a vendégeknek, ráadásul a második felvonásban Jan Rosenthal bebiztosította a freiburgiak számára a győzelmet.

Ugyan kisebb meglepetést jelenthet, hogy Huub Stevens alakulata hazai környezetben veszített, az utóbbi hetek hányattatásait figyelembe véve kevésbé meghökkentők az események, ugyanis a Ruhr-vidékiek immár hat mérkőzés óta képtelenek a győzelemre. A meccs krónikájához tartozik még, hogy Klass-Jan Huntelaar révén a vendéglátó került emberhátrányba a 82. percben, miután a holland támadó hat perc alatt két sárga lapot kapott. Rajta is „túltett” azonban a kétgólos Jan Rosenthal, aki egy perc leforgása alatt kapott két figyelmeztetést, s a 81. percben neki is le kellett vonulnia a pályáról.

A Freiburg – ellenfelével ellentétben – igazán büszke lehet az őszi idényben nyújtott produkciójára, hiszen féltávnál az előkelő ötödik helyet foglalja el a tabellán. Gólszerzők: Farfan (20.), ill. Rosenthal (26., 61.), Schmid (32.)

Szerző: Budai Levente