Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: meglepő PSV iksz Babosék ellen, Némethék nem bírtak a Bredával

Szombaton folytatódott az Eredevisie 17. fordulója, és finoman se lehettünk tanúi gólgazdag mérkőzéseknek. Ám így is volt látni való bőven, főleg ha az ember a magyaros érdekeltségű klubokat követi elsősorban figyelemmel. Tekintsük át az eddigi eredményeket!

A szombati mérkőzések:

PEC Zwolle – AZ Alkmaar 1-2
Gólszerzők: Avdic (57. perc), illetve Altidore (2., 33.)
Az amerikai válogatott Jozy Altidore révén a vendégek már jó félóra után kétgólos előnyre tettek szert. A szünet után bár még sikerült a szépítés a kiesés elől menekülő zwolleieknek, ám van den Berg 77. percben történt kiállítása megpecsételte Jaap Stam fiainak sorsát, így maradt az 1-2.

Groningen – VVV-Venlo 0-0
Ez a találkozó is hozott egy kiállítást, ám gólmennyiségben sajnos a közelében sem volt az AZ meccsének. A gólnélküli döntetlen inkább a Venlonak kedvez, hiszen a lassan feltámadó kiscsapatnak mindenegyes pont számít, hogy jövőre ne a másodosztályban kezdjék az őszt.

Roda JC – NAC Breda 0-0
Úgy tűnik, hogy már ezen a mérkőzésen is a Jézuskát várták a futballisták, hiszen ők maguk nem bírtak össze hozni egyetlen találatot sem. Az RJC két magyar játékosa közül Németh Krisztián kezdőként 81 percet játszott, míg Kádár Tamás a padról nem kapott lehetőséget.

NEC Nijmegen – PSV Eindhoven 1-1
Gólszerzők: Palsson (80. perc), illetve Zanka (10.)
A PSV a három pont megszerzésére készült Nijmegenben, ebbéli szándékukat pedig már a 10. minutumban kinyilvánították: a fiatal dán, Mathias Jattah-Njie Jørgensen, művész nevén Zanka szerzett vezetést a vendégeknek. Meglepő módon, bár ezután is támadgatott az eindhoveni együttes, nem volt a játékuk túl meggyőző, aminek eredményeként az izlandi Victor Pálsson egalizált a 80. percben. Ezután már nem történt változás, így a Philips-gyáriak már csak kétpontos előnnyel vezetnek a Twente előtt.

Pénteken játszották:
Twente – Heracles Almelo 3-2
Gólszerzők: Chadli (26. perc), Gyasi (62.), Castaignos (70.), illetve Vejinovic (20.), Bruns (64.)

Szerző: Balogh József