Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: gázolt a címvédő Montpellier, izzadtságszagú Marseille siker

A hétvégén bonyolítják le a francia első osztály 18. játéknapját. Egyértelmű, hogy a forduló tetőpontja, a kör zárómeccse lesz, azaz az éllovas Lyon párizsi látogatása. Szombaton hat mérkőzést játszottak le a csapatok, lássuk az eredményeket!

Szombati eredmények:
Toulouse – Olympique Marseille 0-1
Gólszerző: Gignac (68. perc)
A vasárnapi csúcsrangadón (PSG – OL) kívül a forduló talán legnevesebb mérkőzését nyerte meg a Marseille, a Toulouse otthonában. Az első játékrészben már el őlt a mérkőzés irányvonala. Történt ugyanis, hogy a negyedórás pihenőre már mindössze kilenc játékossal vonult le a hazai gárda, a játékvezető előbb Cheikh M’Benguet, majd Franck Tabanout állította ki. Fordulás után az OM lassan tudta feltörni a jeget, és végül csak egyetlen találat döntött, amit a korábbi kenyéradóját szomorító André-Pierre Gignac szerzett.

Stade Reims – Lille OSC 1-1
Gólszerzők: Weber (7. perc), illetve Payet (72.)
Az ősszel a BL-ben csúfosan leégő Lille egyelőre a Ligue 1-ben sem találja a helyes utat. Szombati remijükkel a mezőny közepén, azaz továbbra is a 10. pozícióban ácsingóznak. Az újonc Reims a megszerzett egy ponttal szintén nem lehet boldog, bár még ez az egy egység is jól jöhet a végelszámolásnál, a bennmaradásért.

Sochaux – Stade Brest 1-2
Gólszerzők: Bakambu (59. perc), illetve Chafni (63.), Ben Basat (77.)
A korábbi kétszeres bajnok, jelenleg a kiesés ellenküzdő Sochaux bár még megszerezte a vezetést, a vendég brestiek bő 20 perc alatt fordítottak, és kezdenek ellógni a hátsóraktustól.

Nizza – Évian 3-2
Gólszerzők: Cvitanich (20., 47. perc), Maupay (90.), illetve Sagbo (3.), Barbosa (14.)
A korábbi ajaxos, argentin-horvát Darío Cvitanich duplájának köszönhetően jött vissza a meccsbe a hazai alakulat. A vendégek már negyedóra elteltével 0-2-re vezettek, ekkor jött a már több országot is megjárt támadó, és egalizált, a szünet utáni második percben. Ezután ment a küzdelem a mezőnyben becsülettel, ám úgy tűnt, marad a 2-2, ám a 90. minutumban jött a slussz, és a mindössze 16 éves Neal Maupay megszerezte a győzelmet a nizzaiaknak

Montpellier – Bastia 4-0
Gólszerzők: Estrada (14. perc), Herrera (48.), Belhanda (60.), Mounier (76.)
A címvédő a lankadt kezdés után kezd magára találni, zsinórban harmadik liga meccsét nyerte meg. Sőt, a mai négy találatukat négy különböző játékos szerezte, ami azt mutatja, hogy újra nincs gondjuk a góllövéssel. A Montpellier sikerével feljött a 8. helyre, az újonc Bastia viszont közel sodródott a kiesőzónához.

Troyes – Ajaccio 3-2
Gólszerzők: Darbion (34. perc), Nivet (39.), Camus (45.), illetve Lasne (90.), Cavalli (90+2.)
Az eddigi utolsó Troyes a végén majdnem elszórakozta a háromgólos előnyét, ám a vendég korzikaiak már későn ébredtek, így a vendéglátók gyűjtötték be a győzelemért járó pontokat. A hazaiak sikerükkel végre elmozdultak a tabella végéről, ám lemaradásuk még így is 6 pont, az utolsó, még bennmaradó helyen álló Reimstől.

Pénteken játszották:
Stade Rennes – Valenciennes 2-0
Gólszerzők: Féret (5. perc), Pitroipa (72.)

Szerző: Balogh József