Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: nyert, és már harmadik az Ajax, a magyar Otigba bemutatkozott a Heerenveenben

Remek hírrel szolgálhatunk kedves olvasóinknak: Marco van Basten irányítása alatt, végre bemutatkozhatott a Heerenveenben Kenneth Otigba, a magyar U21-es válogatott bekkje, talán a legnagyobb magyar védő tehetség. Fontos információ még, hogy az Ajax fellépett a dobogóra, de ez már a részletekkel együtt alant megtalálható, úgyhogy jó olvasgatást!

Vasárnapi eredmények:

FC Utrecht – Heerenveen 3-1
Gólszerzők: de Kogel (67., 70. perc), Mulenga (89.), illetve Finnbogason (78., büntető)
Az esélyesebb hazaiak többek közt a duplázó, 21 éves Leon de Kogel jó játékával a második félidőben felőrölték a lassan már tényleg kiesési gondokkal küzdő Heerenveent. A magyar drukkerek számára azonban örömteli hír, hogy a múltkori padozása után, ma már csereként, a 75. perctől a pályán volt az utánpótlás válogatottunk védője, Kenneth Otigba, jó lesz figyelni a fiatal játékos teljesítményére.

Vitesse Arnhem – RKC Waalwijk 2-2
Gólszerzők: Bony (8. perc), Cziommer (81.), illetve Chevalier (78.), Duits (90+2.)
A bajnoki címért való versenyfutásból lassan kiszállni látszó Vitesse hiába akart nagyon, nem tudták otthon tartani mind a három pontot. A vendég RKC kétszer is egalizált, másodjára a hosszabbítás második percében. Az egy pont inkább a waalwijkieknek tett jót, hiszen így tovább tudták erősíteni középmezőnybeli pozíciójukat a tabellán.

Feyenoord – ADO Den Haag 3-2
Gólszerzők: Pellé (15. perc), Immers (45., büntető), Chery (86., öngól), illetve van Duinen (16.), Holla (57., büntető)
A Feyenoord kétszer is úgy szerezte meg a vezetést, hogy a hágaiak elébb, vagy utóbb, de egyenlíteni tudtak. A hazaiaktól szokás szerint betalált a két legjobb gólvágó, Graziano Pellé, és Lex Immers. A döntő gólt végül, a vendégek csatára, Tjaronn Chery lőtte, apró szépséghiba, hogy a saját kapujába. Az ADO-nál végig a kispadon foglalt helyet Horváth Gábor. A találkozó egyébként két kiállítást is hozott, a játékvezető a rotterdamiaktól Indi, míg a látogatóktól Beugelsdijk mehetett hamarabb zuhanyozni.

Willem II – Ajax 2-4
Gólszerzők: Joachim (16. perc), Snijders (28.), illetve De Jong (11.), Hoesen (14.), Moisander (72.), Lukoki (87.)
A 14. minutumban már 0-2-re húzott el az amszterdami sztárcsapat, ám két perccel később jött a hazai szépítés, sőt az első félóra végére már 2-2 állt az eredményjelzőn. A második játékrészben is jó ideig hiába gyűrte Frank de Boer legénysége a tilburgiakat, azonban az utolsó 20 perc abszolút mezőnyfölénye végül további két piros-fehér gólt eredményezett. A meccs legjobbja az első találatot szerző Ajax-csapatkapitány, Siem De Jong lett, aki ezen kívül még kiosztott két gólpasszt is. A jelentős dán kolóniát felvonultató Ajax, a vasárnapi sikerével végre a dobogón van, hiszen megelőzte a csak remiző Vitesset.

A 17. forduló korábbi eredményei: https://www.fociclub.hu/?p=9138

Szerző: Balogh József