Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga – Januárban kezdődik a téli felkészülés

Három hete véget ért a bajnoki szezon őszi szakasza, azóta pihenés, illetve a szinten tartásé a főszerep. Január elején azonban már a felkészülés veszi kezdetét. Több csapat is bejelentette már, hogy megy-e edzőtáborba, vagy sem. Persze ezeket az anyagiak döntik el leginkább.

Legkorábban a Ferencváros kezdi a téli alapozást. Január 3-án már jelenésük van a játékosoknak Ricardo Moniz edzőnél az Albert-stadionban. A klub egy spanyolországi és egy török edzőtábort tervez.

Másnap, január 4-én a listavezető Győri ETO is elkezdi a mozgást. A győriek február elején utaznak Belekbe, ahol megmérkőznek többek között a Dzsudzsák Balázst foglalkoztató orosz Dinamo Moszkva együttesével is.

A csapatok többsége január 7-én kezdi a munkát. Így a Debrecen, a Diósgyőr, a Kaposvár, a Kecskemét, a Pápa, az MTK, a Siófok és a Videoton is. A Vidi két nappal később három hétre Spanyolországba utazik a tervek szerint.

Az Eger, és a Honvéd január 8-án, a Haladás január 9-én, az Újpest és a Paks pedig csak január 10-én kezdi meg a tavaszra való felkészülést.

Pécsett még kérdéses, mikor kezdik a ráhangolódást Supka Attila tanítványai.

Az biztos, hogy a Siófok és az Eger saját szűkebb környezetében készül, míg több egyesületnél bejelentették a felkészülési mérkőzések programját, és az esetleges edzőtáborozás idejét is.

Nézzük, hogyan alakul tehát a 16 együttes programja a téli felkészülés alatt:

Budapest Honvéd: 2013. január 8-án találkoznak először Marco Rossi tanítványai, és kezdik meg a téli felkészülést a folytatásra. Edzőtábborról, lekötött felkészülési találkozóról még nincs hír.

DVSC-Teva: Kondás Elemér együttese január 7-én találkozik. Két-két mérkőzést szerveznek a vezetők a csapatnak. Először január 19-én a szlovák MFK Kosice ellen, majd január 26-án a szerb Szpartak Zaltibor Voda ellen lesz a tervezett dupla találkozó. Edzőtábor ugyanakkor kérdéses.

DVTK: Szentes Lázár szintén január hetedikén találkozik az övéivel. Edzőtábor szervezés alatt áll, a helyszín vagy Spanyolországban vagy Törökországban lesz február 6-a és 16-a között. Három edzőmérkőzés időpontja ismert, ám csak egyetlen ellenfél kiléte biztos. A borsodiak február 2-án a szlovák MFK Kosice együttesével csapnak össze.

Egri FC: Simon Antal legénysége január 8-án gyűlik össze a Szentmarjay-stadionban. Edzőtábor biztosan nem lesz, míg felkészülési találkozókból többet is lekötöttek a Heves megyeiek. Január 26-án a másodosztály sereghajtója, a Szolnok, majd három nappal később a Cegléd, újabb két nappal később a Kazincbarcika a tervezett ellenfél. Februárban sorrendben a Puskás Akadémia, a Nyíregyháza, a Rimaszombat, a Mezőkövesd ellen játszik az Eger. Február 22-én pedig szintén a Puskás Akadémia lesz az egriek ellenfele.
Ferencváros: Ricardo Moniz együttese már január harmadikán kezdi a felkészülést, amelyet két edzőtábor is színesít. Előbb jauár 15-től 24-ig a spanyolországi Marbellán, majd február 8-tól 15-ig a törökországi Belekben készülnek a zöld-fehérek a minél sikeresebb tavaszra. A második edzőtábor előtt február 6-án a szlovák MFK Ruzomberokkal csap össze a Fradi.

Győri ETO: A listavezető egy nappal később kezd, mint a Ferencváros, majd Pintér Attila tanítványai február 2-án elutaznak Belekbe, ahol egészen február 16-ig készülnek. Január 30-án a szlovák Nagymegyer lesz az első biztos ellenfele a győrieknek. A beleki edzőtáborban összecsapnak a cseh Príbrammal, az orosz Dinamo Moszkvával valamint a szlovák Senicával is.

Haladás: Artner Tamás vezetésével január 9-én találkozik a vasiak kerete. A szombathelyiek február 4-én utaznak Sopronban, majd Törökország, Portugália vagy Horvátország lesz az úticél. Ami biztosra vehető edzőmeccsek tekintetében január 26-án a zöld-fehérek megmérkőznek a Zalaegerszeggel, január 30-án a másodosztályban szereplő Ajka lesz az ellenfél, február 4-én pedig a Veszprémmel játszik Artner Tamás együttese, az edzőtáborban a Mattersburggal csap össze a vasi csapat, míg február 20-án ismét a Veszprém lesz az ellenfél.

Kaposvár: Az edzőtáborozás még kérdőjeles a Prukner László vezette csapatnál, azonban a szakember január 7-én már várja a kerettagokat a pihenő után.

Kecskemét: Ugyanazt lehet elmondani Horváth Ferenc csapatáról, mint a Kaposvárról.

Lombard Pápa: Zsivóczky Gyula szintén január 7-én kezdi a felkészülést csapatával. Külföldi edzőtábor februárban tervez a pápai klubvezetés, ám ez kérdéses. A felkészülés alatt a Paks, a szlovák Slovan Duslo Sala, a Puskás Akadémia, a szintén szlovák Slovan Bratislava, a Tatabánya és a Dunaszerdahely lesz az ellenfél.

MTK: Garami József is január 7-ére hívta össze fiataljait. Egyelőre kérdéses, hogy a kék-fehérek mennek-e Törökországba edzőtáborba. Ellenben sok mérkőzést fognak játszani a fővárosi fiatalok a téli előkészületek alatt. Az MTK első csapatának ellenfelei: Balmazújváros, Vác, Ajka, Békéscsaba, Ruzomberok (szlovák), Senica (szlovák), Zlate Moravce (szlovák), Banska Bystrica (szlovák).

MVM Paks: Szivics Tomiszlav január 10-re hirdette meg az első téli edzést. Kétszer megy majd edzőtáborba az együttes: előbb január 20. és 26. között Horvátországban, majd február 9. és 20. között Törökországban készülnek a tolnai futballisták.

Pécsi MFC: Pécsett semmilyen hír nincs sem az első edzésről, sem pedig az esetleges edzőtáborról.

Siófok: Horváth Károly legénysége a legtöbb csapathoz hasonlóan január 7-én kezdi el a felkészülést. A sárga-kékek edzőtáborba nem mennek. A felkészülési mérkőzések sora a következő: Zalaegerszeg, Veszprém, Szigetszentmiklós, Puskás Akadémia, Sopron, Ajka, ismét Zalaegerszeg.

Újpest FC: Jos Daerden együttese január 10-én kezd. Öt nappal később, január 15-én Törökországba utaznak, egészen január 26-ig készülnek Belekben, majd február 5 és 15. között újra Törökországban edzenek a lilák.

Videoton: A keret január 7-én találkozik a Sóstói stadionban, majd 9-én három hétre a spanyolországi Marbellára utazik Paulo Sousa legénysége.

Gavalovits Sándor