Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A hazatérés küszöbén a mexikói válogatott csapatkapitány

A VfB Stuttgart középhátvédje, Maza várhatóan napokon belül aláír a CF América csapatához – számolt be a transfermarkt.de.

A 31 esztendős, hetvenkétszeres válogatott futballista – aki Francisco Javier Rodríguez Pinedo néven látta meg a napvilágot – összesen huszonkét alkalommal lépett pályára az idei szezonban, azonban Bruno Labbadia, a „svábok” vezetőedzője nem számít a szolgálataira, ezért sem lenne meglepő a váltás. Mivel azonban a védő szerződése 2014 nyaráig érvényes, várhatóan akár kétmillió eurót is fizetni kell a labdarúgó játékjogának megszerzéséért. Maza neve szóba került még a szintén mexikói Guadalajara és León, valamint a spanyol Atlético Madrid háza táján is.

A Stuttgarttal kapcsolatban hír még, hogy a klubvezetőség a támadósor megerősítésére törekszik. Ehhez az első számú kiszemeltjük az olasz élvonalbeli Parma algériai-francia kettős állampolgárságú középcsatára, Ishak Belfodil. A francia utánpótlás-válogatott, 20 éves gólvágó nagy valószínűséggel felnőttként hazája nemzeti csapatában szerepel majd. Klubjában Belfodil tizenhét alkalommal kapta meg a bizalmat, s öt gólig, valamint három gólpasszig jutott a 2,5 millió euróra taksált, jobblábas csatár.

Szerző: Budai Levente