Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Schalkétól igazolhat védőt a Bayern München

Benedikt Höwedes személyében a gelsenkircheniek középhátvédje került a bajorok célkeresztjébe, s elképzelhető, hogy a rivális gárdából erősítenek majd a „bőrnadrágosok”.

A 24 éves, tízszeres német válogatott középhátvéd az idei szezonban alapemberévé vált a „királykékeknek”, hiszen a nemzeti csapatbeli szerepléssel együtt nem kevesebb, mint huszonhat alkalommal lépett pályára és védő létére három gólt is szerzett, sőt két gólpasszt is kiosztott. A játékos egyre megbízhatóbb védőmunkája, illetve egyre jobb teljesítménye a piaci értékén is meglátszik: mostanra már 15 millió euróra becsülik Höwedes értékét, akinek 2014 nyarán jár le a jelenleg érvényben lévő szerződése, így mélyen a zsebébe kellene nyúlnia a Bayern Münchennek, illetve a transfermarkt.de információi szerint szintén érdeklődő Zenit Szentpétervárnak.

A két klub között kialakult viszonyt jól jellemzi, hogy amikor a német rekordbajnok tavaly nyáron szerződtette a gelsenkircheni születésű Manuel Neuert, igen ellenségesen fogadta a müncheni szurkolótábor, sokat kellett bizonyítania a leigazolásának jogosságát a válogatott kapusnak, amíg elfogadta a publikum.

Szerző: Budai Levente