Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalos: Pato a Corinthiansban folytatja

Amitől már rég hangos az AC Milan háza tája, az most valóra vált. A friss klub VB győztes Corinthians hivatalos honlapján jelentette be a 22 éves Alexendre Pato szerződtetését.

Sikeres volt Adriano Galliani útja brazíliába. Az AC Milan ügyvezető igazgatója azért utazott el a 2012-es év utolsó napjaiban, hogy a számukra lehető legkedvezőbb ajánlatot csikarja ki valamelyik érdeklődő brazil klubtól, és ez csütörtökön este hivatalossá is vált. Pato Sao Paulóban folytatja, a Corinthians együttesénél.

Az olasz sajtó szerint a támadó 15 millió euró ellenében került a klub VB győztesekhez, ahová mostantól egy 4 éves szerződés köti. A játékos a 7-es számú mezt viseli majd új csapatában.

Pato így nyilatkozott a médiában

„Búcsút kell intenem, előtte azonban szeretnék köszönetet mondani az elnök úrtól (Berlusconi), kezdve a szurkolókon át mindenkinek az itt eltöltött csodálatos évekért. Most Brazíliába, a Corinthiansba igazolok a rendszeres játéklehetőség reményében. Soha nem fogom azonban elfelejteni a Milant. Mindig is kötődni fogok a mezhez, a klub színeihez és szurkolóihoz. A legnagyobb hálával tartozom mindenkinek” – nyilatkozta a Milanban eltöltött időszaka alatt 150 mérkőzésen 63 gólt szerző támadó.

Azonban Berlusconi a hírek szerint azzal a feltétellel engedte el Pato-t, hogy majd évek elteltével, de visszatér a klubhoz játékosként.

Báló Bence