Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kapós B-ligások II/I: Ricardo Saponara az Inter, Juve, Milan trió célkeresztjében!

Az átigazolási piac megnyitásával a pletykák is még hatalmasabb mértékben vesznek részt a mindennapjainkban, pontos adat nincs rá, hogy mikor a külföldi sajtó megszellőztet egy biztosnak tűnő transzfert, akkor annak valódi bekövezésére hány 100% esély van, ám Olaszországban, ha a szokottnál kicsit kómásabban is, de élénkül a mercato. A Serie-B már szinte tradicionálisan szippantja magába a nagyobb klubok fiatal tehetségeit a játéklehetőség miatt főként, na meg az árak tudatos emelése szempontjából is. Az olasz második vonal most egy rövidebb téli álomra vonult, így még nagyobb figyelem kerül az esetleges játékos-mozgásokra.

Az ősz talán legjobb fiatalját is egyre több csapattal hozzák össze, ám ez a labdarúgó annyiban különbözik más kikölcsönzött talentumnál, hogy a nevelőegyesületében bontogatja még a szárnyait. Ricardo Saponara az Empoli 21 éves támadó-középpályása fiatal kora ellenére valódi vezéregyéniségévé lépett elő idén a kékeknél, a rutinosabb Tavanoval, és Maccaronéval tökéletesen megértik, és kiegészítik egymást, s oroszlánrészt vállaltak az első fél-szezon rózsásnak mondható Empoli teljesítményében, hisz a -1 pontos rajt ellenére a 4. helyen állnak. Saponara 8 gólja mellet 7 assistot is jegyezhetett, így joggal hozzák szóba „A” ligás alakulatokkal, pl. a Parmaval, vagy a Juventussal, de német földről is akadt kérője a Werder Bremen, és a Hamburg személyében.

A legújabb hírek már azonban az Interről, és az AC Milanról szólnak a 2009-ben a Ravennától az Empoli primavera csapatához igazolt tehetség átigazolása ügyében, aki az utánpótlás-válogatott alapembere is. Az olasz labdarúgó tulajdonjogi erdő sajnos nagyon is sűrű, így nehéz kibogozni, hogy mennyire igaz az a hír, miszerint pár éve a Parma már rátette a kezét a játékjogának az 50%-ra, így akár joggal is tarthatja a markát majd a mini milánói derby győzteséhez. A korábbi évekből kiindulva az ilyen esetekben születhet eredmény januárban, ám a játékos csak nyáron vált klubot, jelen esetben hatalmas a kérdőjel, hogy hova is.

Robersette Calcio