Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol bajnokság: Pintér Ádámék a Betist fogadják, Granadába látogat a Valencia

Végre! Kiálthatnak fel a hispán labdarúgás szerelmesei, vagy ha úgy tetszik, kedvelői. A La Liga a mostani hétvégén már a 18. körével jelentkezik, azaz a bajnokság hamarosan eléri a félidejét. Bár a Barca már most megnyerni látszik a versengést, így érdemes a hátrébb ténykedő klubok teljesítményét is fürkészni, és nem csak rajongóiknak. Most pedig tekintsük át a pénteki, és szombati mérkőzések előzetesét!

2013. január 4. Péntek

Real Zaragoza – Real Betis 21:30
Remélhetőleg Pintér Ádám is ott lesz a Primera Division péntek esti nyitó mérkőzésén. A magyar védekező játékos eddig nem túl sok szerepet kapott a hazaiaknál, mindössze öt meccsen kapott lehetőséget, illetve még játszhatott egy Copa del Rey találkozón is. A találkozó abszolút három esélyes, mert bár a Zaragoza-é a hazai pálya előnye, a vendég Betis a szenzációsnak számító ötödik helyet birtokolja.

2013. január 5. Szombat

Levante – Athletic Bilbao 16:00
A szintén remekül szereplő, ám minden évben kiesés elleni harcra ítélt Levante, a mostani szezonra elfáradó bilbaóiakat fogadja. A Baszkok tavaly még az Európa Liga döntőjébe is eljutottak, ám idén ennek sokkal nagyobb gondjuk is van. A Llorente körüli mizéria valószínűleg szépen gyengíthette az egységet, amiről mindig is híres volt, a tradicionálisan csak baszk játékosokat foglalkoztató klub.

Granada – Valencia 18:00
Az edzőváltás óta a Valencia már sokkal szebb képet mutat, és hozza is az eredményeket, utolsó öt tétmeccsükből négyet megnyertek, így elmondható, hogy Ernesto Valvarde ráncba szedte, a jelenlegi 9. helynél többre taksált együttest. Legnagyobb értékükről, Roberto Soldado-ról nem igazán pletykálnak a játékos piacon, ami érthető, hiszen még tavaly, egy 2017-ig szóló szerződést írt alá a Denevéreknél. A hatszoros válogatott támadó most is a legeredményesebb játékosuk, kilencgólos a szezonban. Az ellenfél, a másodéves Granada egyelőre ebben az idényben is jól menekül a kiesés elől, bár csak egy ponttal előzi meg a már kieső helyen álló Espanyolt.

Deportivo La Coruna – Málaga 20:00
A nagy múltú, ám most csak újonc státuszban lévő Deportivo-t már jó ideje nem úgy emlegetik, mint a nagy elődökkel felálló, Maakay, Tristán, Pandiani fémjelezte ,,Superdeport” A La Coruna-iak tök utolsók, messze ők kapták a legtöbb gólt a bajnokságban, így tényleg messzinek tűnik a 2000-ben még liga elsőséget ünneplő csapat teljesítménye. A kék-fehérek ellenfele a szép időt megélő Málaga lesz. A Napos-partiak bár éppen pénzügyi válságot élnek meg, az arab befektető jelenléte ellenére, ám mégis a 4. helyen vitézkednek a Primera Division táblázatán. Úgy tűnik, azért mégsem minden a pénz, még a futballban sem.

Sevilla – Osasuna 22:00
A hazai csapat az utóbbi időben nem számít már akkora erőnek, mint pár éve, mikor kétszer is UEFA-kupa győzelmet ünnepelhettek, illetve többször is keresztbe tettek a két nagynak. A Sevilla természetesen még így is nagy falat lehet, a bikafuttatásnak otthont adó városba látogató Osasuna-nak. A José Luis Mendilibar vezette vendégek az utóbbi idények szokásaihoz megfelelően újfent a kiesés ellen küzdenek.

jan. 4. 21:30 Zaragoza – Betis
jan. 5. 16:00 Levante – Athletic Bilbao 
jan. 5. 18:00 Granada – Valencia 
jan. 5. 20:00 Deportivo La Coruna – Málaga 
jan. 5. 22:00 Sevilla – Osasuna 
jan. 6. 12:00 Celta Vigo – Valladolid 
jan. 6. 17:00 Real Madrid – Real Sociedad 
jan. 6. 19:00 Barcelona – Espanyol 
jan. 6. 21:00 Mallorca – Atlético Madrid 
jan. 7. 20:00 Rayo Vallecano – Getafe 

Szerző: Balogh József