Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Michael Owen Ausztráliába szerződhet

A jelenleg a Stoke City alkalmazásában álló Owen-t, a sajtó hírek, a kétszeres A-League győztes Perth Glory-val hozták szóba.

A 33 éves, korábbi Aranylabdás csatár az idei szezonban mindössze négy alkalommal kapott szerepet az angol kiscsapatban, mindannyiszor csereként, összesen 57 percet a pályán töltve. A korábbi 89-szeres válogatott játékos előző munkaadója, a nyárig, a Manchester United gárdája volt, ahol szintén nem sok babér termett számára.

Érdekesség, hogy Owen ügynöke maga érdeklődött a perth-i csapatnál, ám egyelőre még nem sok konkrét információval rendelkeznek a felek, hiszen az ausztrálok még nem ismerik pontosan a támadó igényeit, és hogy mennyi időre tervez a kontinensnyi országban, és amíg ezzel nincsenek tisztában, addig nem akarnak tárgyalásokba kezdeni a labdarúgó esetleges leigazolásáról.

A Stoke menedzsere, Tony Pulis egyébként még mindig ragaszkodik hozzá, hogy Owen náluk maradjon. Bár ígéretével ellentétben mégsem foglalkoztatta agyon az ünnepi meccsdömpingben, azért hálás a játékosnak: ,,Michael folyamatosan meccsre kész állapotban volt, és szeretném is bevetni a közeljövőben, akár már a kupában is. Kitartása nem lep meg, a társak is tisztelik ezért, ő egy tisztességes srác. Egyszerűen csak futballozni akar, és hozzá akar tenni a csapat játékához. Meg kell találnom számára a megfelelő pozíciót, de már így is öröm volt vele dolgozni.” – szólt Pulis mester kissé falmelléki szövege, bár akár még a végén igaza is lehet. Persze hozzá kell tennünk, hogy a Stoke eddig se fenomén támadó játékáról volt ismert.

Szerző: Balogh József